Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
19 okt 2016 Nieuws

Wetsvoorstel herziening WML

Minister Asscher heeft de Tweede Kamer de nota van wijziging inzake het Wetsvoorstel voor het wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en enige andere wetten in verband met de verlaging van de leeftijd waarop men recht heeft op het volwassenminimumloon, in verband met stukloon en meerwerk en enige andere wijzigingen toegezonden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Inhoud wetsvoorstel
Het wetsvoorstel regelt een stapsgewijze verlaging van de leeftijd waarop het volwassenenminimumloon gaat gelden, van 23 naar 21 jaar. Ten aanzien van stukloon vervangt het wetsvoorstel de huidige norm door een nieuwe. De huidige norm houdt in dat wordt bepaald of iemand in staat is het minimumloon te verdienen aan de hand van de norm hoeveel tijd "redelijkerwijs" gemoeid is met het uitvoeren van de desbetreffende arbeid. De nieuwe norm wordt bepaald door de daadwerkelijk benodigde tijd voor het uitvoeren van de arbeid.

Collectieve arbeidsovereenkomst
Het wetsvoorstel voorziet er tot slot in dat ook het wettelijk minimumloon moet worden betaald voor meerwerk boven de normale arbeidsduur. Daarbij is – in overeenstemming met een veelvuldig voorkomende praktijk – mogelijk gemaakt dat meerwerk niet wordt uitbetaald in geld, maar in betaalde vrije tijd. Het wetsvoorstel bepaalt echter dat alleen van die mogelijkheid gebruik kan worden gemaakt als deze is opgenomen in een collectieve arbeidsovereenkomst.

Download: 'Nota van wijziging wetsvoorstel herziening WML' (pdf, 17 pagina's)

 

Bron: Rijksoverheid

Lees ook…

Wetsvoorstel tot wijziging Participatiewet i.v.m verplichten van beschut werk en openstellen Praktijkroute (incl. Memorie van Toelichting)

Wetsvoorstel tot wijziging van de Participatiewet en enkele andere wetten in verband met het verplichten van beschut werk en het openstellen van de Praktijkroute.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 okt 2016

Laatst gewijzigd

19 okt 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.