Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
1 dec 2016 Nieuws

Kompas Energiewetgeving geeft inzicht en tips per type gebouw

Eigenaren, (ver)huurders en gebruikers van een bestaand bedrijfsgebouw zijn volgens de wet verplicht om energie te besparen. Maar welke wetten en regels, uitzonderingen en vrijstellingen gelden er precies voor een specifieke situatie?
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Denk aan het Activiteitenbesluit, de energie-audits, het energielabel en installatiekeuringen. Er gelden andere regels voor grote of kleine verbruikers en er zijn andere regels en hulpmiddelen voor verschillende gebouwen. Het Platform Duurzame Huisvesting ontwikkelde het Kompas Energiewetgeving, een interactieve tool die snel en gemakkelijk overzicht biedt in de wetgeving voor uw specifieke gebouw en uw specifieke organisatie. Concrete tips, links en hulpmiddelen helpen vervolgens om daar ook aan te kunnen voldoen.

Klik hier voor de tool.

Lancering eerste deel van Kompas specifiek voor ‘kantoren’

Het Kompas wordt continue gevuld met nieuwe informatie. Op dit moment is het eerste deel voor ‘kantoren’ compleet. Dit deel van het Kompas gaat in op de wetgeving met bijbehorende hulpmiddelen en tips voor bestaande kantoorgebouwen.

Binnenkort ook voor zorg- en retailvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen

De komende maanden wordt het interactieve Kompas Energiewetgeving verder uitgebreid met alle regels, uitzonderingen en vrijstellingen die gelden voor retail- en zorgvastgoed, onderwijsgebouwen en bedrijfshallen.

Monitor Energiebesparing Gebouwde Omgeving 2015

Deze monitor is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en laat trends en ontwikkelingen zien op het gebied van energiebesparing in Nederland. Ook biedt de monitor een overzicht van de energiebesparende maatregelen die in 2015 in de gebouwde omgeving zijn getroffen.
Download: "Monitor" (pdf, 87 pagina's)


Bron: Rijksoverheid / Platform31/RVO

Lees ook…

Gebouwgebonden financiering niet haalbaar

In het Energieakkoord is afgesproken dat het Rijk in samenwerking met marktpartijen en natuur- en milieuorganisaties, zal onderzoeken of de voordelen van een aan de woning gekoppelde lening (ten opzichte van de aan de persoon gekoppelde lening zoals nu het geval is) voor ingrijpende renovatie ten behoeve van verbetering van de energieprestatie opwegen tegen de nadelen.

Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Bouwend Nederland heeft in een "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" een praktisch overzicht gemaakt van diverse financieringsmogelijkheden. Het is een update van de versie uit juni 2013. De recente subsidie energiebesparing eigen huis is hier ook in verwerkt. De Financieringswijzer richt zich op particulieren, woningcorporaties & vastgoedbeleggers en bouwbedrijven, maar is ook praktisch voor hypotheekadviseurs.

Slimme meter: energiebesparing blijft achter bij verwachting

De Rijksoverheid maakt zich sterk voor energiebesparing in de bebouwde omgeving. Daarom vindt momenteel in Nederland een grootschalige installatie van slimme meters in woningen plaats. Nu meer dan 25% van deze slimme meters is geplaatst, blijkt dat de energiebesparing achterblijft bij de verwachting. Het PBL onderzocht hoe de potentie van de slimme meter beter kan worden benut.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

1 dec 2016

Laatst gewijzigd

1 dec 2016

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.