9 okt 2020 Nieuws

Prijzen nieuwbouwwoningen Q2-2020

In het tweede kwartaal van 2020 was de prijs van een nieuwbouwkoopwoning gemiddeld 4,0 procent hoger ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Gemiddeld was een bestaande koopwoning 7,5 procent duurder dan vorig jaar.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Daarmee zijn de huizenprijzen in Nederland opnieuw harder gestegen dan het Europees gemiddelde. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.

De prijzen van nieuwbouwkoopwoningen stegen in het tweede kwartaal van 2020 met 4,0 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze stijging ligt lager dan die van het vorige kwartaal  en is de laagste na het derde kwartaal van 2016.

Aantal verkochte nieuwbouwwoningen

In het tweede kwartaal van 2020 waren er 7.932 transacties van nieuwbouwwoningen. Dit is 24,5 procent meer dan een jaar eerder. Ook in het eerste kwartaal werden er meer nieuwbouwwoningen verkocht dan een jaar eerder.  Daarnaast waren er meer transacties van bestaande koopwoningen in de eerste twee kwartalen, maar de groei was minder groot dan die van nieuwsbouwwoningen.


Bron: CBS/ Kadaster

Lees ook…

Prijs nieuwbouwkoopwoning Q4-2019

In het vierde kwartaal van 2019 was de prijs van een nieuwbouwkoopwoning 7,4 procent hoger ten opzichte van een jaar eerder. Bestaande koopwoningen stegen in dezelfde periode gemiddeld 6,2 procent in prijs. Daarmee zijn de huizenprijzen in Nederland harder gestegen dan het Europees gemiddelde. Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS en het Kadaster.

Naslagwerkje voor makelaars in opleiding

Het Kadaster heeft eerder een syllabus voor het beroepsonderwijs beschikbaar gesteld.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 okt 2020

Laatst gewijzigd

9 okt 2020