Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 apr 2024 Nieuws

Verduurzamingsplicht bij de aankoop van een nieuwe woning?

Het overgrote deel van de huiseigenaren kan een serieuze verduurzaming van de eigen woning financieren met spaargeld of een lening. Het gaat dan om een woningisolatie tot energielabel B en een warmtepomp. Dit blijkt uit onderzoek van DNB.
11 mrt 2024 Nieuws

VvE en airco aan buitenzijde plaatsen

Een appartement eigenaar wenst een airco aan de buitenzijde van het appartement te plaatsen. Het bestuur wijst het verzoek tot instemming af.
28 feb 2024 Nieuws

Drijfveren en barrières bij verduurzaming VvE

Infographic over onderzoek onder leden van VvE's (Vereniging van Eigenaars) naar hun drijfveren en barrières bij de verduurzaming van hun gebouw. En hoe de staat van de woning en het functioneren van de VvE daarop van invloed zijn.
16 feb 2024 Nieuws

VvE en verstrekte opdracht op 31 december

(Toetsing box 3, peildatum 1 januari)
Mag voor de bepaling van de waarde van een VvE-lidmaatschapsrecht op de peildatum voor box 3 het banksaldo van de VvE worden verminderd met een reeds verstrekte opdracht voor onderhoudswerkzaamheden?
2 feb 2024 Nieuws

Subsidie aanvragen en ontvangen namens woningeigenaren

Gemeenten kunnen sinds 1 februari 2024 woningeigenaren ontzorgen bij de verduurzaming van hun woning. Dit is mogelijk als gemeenten de energiebesparing (ISDE) aanvragen en ontvangen namens de woningeigenaar.
3 nov 2023 Nieuws

Isolerende beglazing

Bouwend Nederland heeft een consumentenfolder uitgebracht over isolerende beglazing.
7 aug 2023 Nieuws

Eco­lo­gisch on­der­zoek no­dig bij iso­le­ren van spouw­mu­ren

Als een eigenaar van een bestaande woning de spouwmuren wil isoleren, moet hij eerst voldoende ecologisch onderzoek laten doen om vast te stellen of er vleermuizen in deze muren kunnen zitten.
12 jul 2023 Nieuws

Wkb ook voor verbouwingen per 1 januari 2024 van kracht

De Wet kwaliteitsborging bouw (Wkb) treedt per 1 januari 2024 in werking voor zowel nieuwbouw als voor verbouwingen van grondgebouwen bouwwerken, zoals eengezinswoningen en eenvoudige bedrijfspanden (gevolgklasse 1). De Wkb is onderdeel van de Omgevingswet en heeft tot doel de kwaliteit van de bouw te verbeteren en de positie van de opdrachtgever te versterken.
9 jun 2023 Nieuws

Subsidieregeling procesondersteuning voor opschaling renovatieprojecten (internetconsultatie)

De subsidieregeling procesondersteuning voor opschaling renovatieprojecten (SPOR) geeft subsidie voor de procesondersteuning van samenwerkingsverbanden van woningeigenaren. Woningeigenaren kunnen verhuurders of eigenaar-bewoners zijn.
3 mei 2023 Nieuws

Warmtepomp de norm vanaf 2026

Het kabinet heeft afgelopen woensdag een nieuw pakket aan klimaatmaatregelen gepresenteerd. Hierin is voor de gebouwde omgeving 9,3 miljard euro beschikbaar gesteld en 0,2 miljard voor biobased bouwen. In 2030 zijn miljoenen woningen en gebouwen verduurzaamd en worden ze duurzaam verwarmd. Daarom worden vanaf 2026 eisen verscherpt aan de efficiëntie van verwarmingsinstallaties.
Getoond 1 tot 10 van 205. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.