Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
30 mei 2022 Kennis

Fiscale partners die in hun aangifte twee woningen als eigen woning aanmerken

Fiscale partners die niet duurzaam gescheiden leven, hebben twee woningen in eigendom. De ene partner heeft feitelijk zijn hoofdverblijf in de ene woning en de andere partner heeft feitelijk zijn hoofdverblijf in de andere woning. Zij doen beide aangifte waarbij zij beide hun eigen woning als hoofdverblijf aanmerken. Is dit juist?
23 feb 2022 Nieuws

Scheiden zonder Schade

In deze publicatie (pdf, 7 pagina's) staan kennis en inzichten vanuit regiolab Den Haag.
14 sep 2021 Nieuws

Gevolgen duurzaam gescheiden leven voor eigen bijdrage CAK

Minister De Jonge stuurde de Tweede Kamer antwoorden op de vragen Schriftelijk overleg inzake Gevolgen van duurzaam gescheiden leven (DGL) voor de verschuldigde eigen bijdrage aan het CAK.
10 aug 2021 Nieuws

Onterfde partner en partnerverklaring

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over de vraag of de uitkering uit een levensverzekering toekomt aan de kinderen van overledene of de partner van overledene. Het voormalige echtpaar woonde niet meer samen en overledene had middels een testament de partner onterfd. Wel is er sprake van een getekende partnerverklaring (weduweverklaring).
19 mei 2021 Nieuws

Duurzaam gescheiden leven en verschuldigde eigen bijdrage aan het CAK

Voor zorg vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) en het beschermd wonen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) betalen cliënten een inkomens- en vermogensafhankelijke eigen bijdrage. Het CAK berekent en int de eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van het inkomen, het vermogen, de leeftijd, de leveringsvorm van de zorg en de huishoudsamenstelling.
6 feb 2020 Nieuws

Conflict BW en Wet IB2001? (hypotheekrenteaftrek)

Een man en vrouw zijn in 2009 op huwelijkse voorwaarden met elkaar gehuwd. Ze wonen niet samen, maar zijn ook niet duurzaam gescheiden.
De man is eigenaar van de woning waarin hij woont en de vrouw is eigenaresse van de woning waarin zij woont. Zij geven aan dat zij het onrechtvaardig vinden dat zij op grond van de inkomstenbelastingwetgeving als gehuwden slechts één woning mogen aanmerken als eigen woning (box 1), terwijl zij voor het BW geen samenwoonverplichting hebben.
14 mrt 2018 Nieuws

Per abuis 2x AOW ongehuwden uitbetaald

De bestuursrechter van rechtbank Limburg heeft besloten dat het AOW pensioen van een koppel dat in de veronderstelling was duurzaam gescheiden te leven en daarom AOW ontving naar de norm voor ongehuwden niet mag worden teruggevorderd. Het aanvraagformulier was onduidelijk, aldus de rechter, en daarom kan het koppel niet worden verweten dat dit formulier onjuist is ingevuld.
13 feb 2017 Nieuws

Kamervragen over het bericht “Cashen met valse scheiding populair”

Staatssecretaris Wiebes heeft uitgebreid gereageerd op Kamervragen over het artikel 'Cashen'.
In het genoemde artikel is er sprake van ‘valse scheidingen’, in de vraagstelling en in het artikel zelf wordt er niet gesproken over daadwerkelijk scheiden maar is er alleen sprake van dat één van de echtgenoten zich op het adres van de ouders inschrijft.
29 sep 2015 Nieuws

Belastingdienst: Scheiden. Wat nu?

Gaat u scheiden of uit elkaar? Dan spelen er naast alle emoties ook veel praktische zaken. Vaak nogal ingewikkeld en met behoorlijke financiële gevolgen. Daarom heeft de Belastingdienst de site ‘Scheiden. Wat nu?’ gemaakt.
16 mei 2013 Kennis

Landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen (met checklisten)

Per 1 april 2013 geldt binnen de Rechtspraak een landelijk uniforme werkwijze Verdelen en Verrekenen voor de afhandeling van de vermogensrechtelijke kant bij of na een echtscheiding. Het gaat bijvoorbeeld om de verdeling of verrekening van bankrekening(en), een huis, de hypotheek, verzekeringspolissen en schulden. Als downloads zijn diverse checklisten beschikbaar.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.