Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 sep 2022 Nieuws

Geen rente voor mensen met kleinere portemonnee die huis willen verduurzamen

Huishoudens met een verzamelinkomen tot 45.014 euro per jaar hoeven vanaf 1 november geen rente te betalen op een lening bij het Nationaal Warmtefonds om hun koophuis te verduurzamen.
13 mei 2022 Nieuws

Kamerbrief regelingen waarop het rechtsherstel box 3 effect heeft

Staatssecretaris Van Rij informeerde de Tweede Kamer over de diverse (inkomensafhankelijke) regelingen waar doorwerking plaats kan vinden bij aanpassing van het verzamelinkomen naar aanleiding van het rechtsherstel box 3.
17 mrt 2022 Nieuws

Afkoop lijfrente en toeslagen

De Inspecteur van de Belastingdienst heeft het (gezamenlijk) toetsingsinkomen van belastingplichtige voor het belastingjaar 2019 vastgesteld op € 29.583,-. Dit toetsingsinkomen is veel hoger dan waar de Belastingdienst bij het toekennen van het voorschot huur- en zorgtoeslag vanuit is gegaan. Dit betrof destijds een (gezamenlijk) toetsingsinkomen van €14.230,-.
2 dec 2020 Kennis

Einde samenlevingscontract en eigenwoningregeling

De hypotheekrenteaftrek en eigenwoning leidt (ook) bij beëindiging van het samenlevingscontract tot fiscale geschillen. Dit terwijl de wet hier duidelijk in is. Hierna een praktijkcasus.
6 nov 2020 Nieuws

Afwikkeling levensloopregeling

Staatssecretaris Vijlbrief stuurde een brief over de afwikkeling van de levensloopregeling naar de Tweede Kamer.
16 sep 2020 Nieuws

Wet aanpassing box 3

Met dit wetsvoorstel wordt de vermogensrendementsheffing in box 3 aangepast zodat met ingang van 2021 met name de belastingdruk op kleinere vermogens in box 3 daalt. Hiertoe wordt het heffingsvrije vermogen met ingang van 1 januari 2021 verhoogd van momenteel € 30.846 naar € 50.000. Voor partners wordt het heffingsvrije vermogen met ingang van genoemde datum verhoogd van € 61.692 naar € 100.000.
4 sep 2020 Nieuws

Verzamelbesluit Toeslagen

In dit besluit staat beleid met betrekking tot de kinderopvangtoeslag, de huurtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget. Hierin is het beleid rondom het proportioneel vaststellen van de kinderopvangtoeslag en het matigen van de terugvordering van toeslagen opgenomen.
Tevens zijn drie goedkeuringen opgenomen voor specifieke situaties met betrekking tot kwijtscheldingswinsten, de toerekening van de gezamenlijke grondslag sparen en beleggen tussen partners in relatie tot de vermogenstoets in de huurtoeslag en de termijn voor het indienen van een verzoek om rekening te houden met bijzondere situaties voor de huurtoeslag.
24 sep 2018 Nieuws

Minder of geen toeslag gekregen?

Hebt u in september geen toeslag over oktober gekregen? Of minder dan u had verwacht? Dat kan komen doordat de Belastingdienst uw jaarinkomen over 2018 opnieuw heeft geschat. In dat geval kreeg u hier in augustus een brief over. Dit meldt de Belastingdienst op haar website.
4 jun 2015 Nieuws

Rechtspraak: verrekenbare verliezen

Verlagen verrekenbare verliezen het verzamelinkomen of het belastbaar inkomen? Het Gerechtshof Arnhem - Leeuwarden heeft in het nadeel van belastingplichtige uitspraak gedaan (geen verlaging). Het (wel) verlagen van het verzamelinkomen had mogelijk een gunstige invloed gehad op de bijdrage CAK, of huur-/zorgtoeslag.
10 sep 2014 Nieuws

Wat staat er op een inkomensverklaring?

Een geldverstrekker kan om een inkomensverklaring vragen (voorheen IB60). Op de inkomensverklaring kan een van de volgende kenmerken staan: IBRI-A, IBRI-B, IBRI-C, IBRI-D, IBRI-E en IBRI-F. Voorheen was het kenmerk: IB60. Waar staan de kenmerken voor?
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.