Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
28 feb 2024 Nieuws

Drijfveren en barrières bij verduurzaming VvE

Infographic over onderzoek onder leden van VvE's (Vereniging van Eigenaars) naar hun drijfveren en barrières bij de verduurzaming van hun gebouw. En hoe de staat van de woning en het functioneren van de VvE daarop van invloed zijn.
16 feb 2024 Nieuws

VvE en verstrekte opdracht op 31 december

(Toetsing box 3, peildatum 1 januari)
Mag voor de bepaling van de waarde van een VvE-lidmaatschapsrecht op de peildatum voor box 3 het banksaldo van de VvE worden verminderd met een reeds verstrekte opdracht voor onderhoudswerkzaamheden?
17 nov 2023 Nieuws

Wijziging van de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars

Deze aanpassing van de Subsidieregeling verduurzaming voor verenigingen van eigenaars (hierna: SVVE) heeft tot een aantal wijzigingen in de SVVE geleid.
3 nov 2023 Nieuws

Kamervragen over verduurzaming koopwoningen

Minister Hugo de Jonge gaf antwoord op kamervragen over verduurzaming koopwoningen komt bij gedeeld huizenbezit slecht van de grond.
9 mei 2023 Nieuws

Voorlopige inhoud pakket en wetsvoorstel Belastingplan 2024

In de vorige beleids- en uitvoeringsagenda heb ik (staatssecretaris Marnix L.A. van Rij) aangegeven een visie op de eigenwoningregeling te willen te ontwikkelen. Ik wil in deze visie inzichtelijk maken wat de bevindingen van het onderzoek naar de fiscale regelingen, de beleidsdoorlichting Woningmarkt en de reeds bestaande onderzoeken in samenhang betekenen. Ik streef ernaar om mijn visie in de loop van 2024 aan uw Kamer te doen toekomen.
28 apr 2023 Nieuws

Kamerbrief verfijning box 3

Het kabinet ziet meerdere mogelijkheden voor verfijning van de huidige bepalingen van box 3, zoals die luiden na inwerkingtreding van de Overbruggingswet box 3. Hier is de afgelopen tijd onderzoek naar gedaan naar aanleiding van de wens uit de maatschappij en zowel de Eerste als Tweede Kamer om in de overbruggingsperiode het werkelijk rendement zo goed mogelijk te benaderen.
3 apr 2023 Nieuws

Tegemoetkoming hoge energieprijzen voor huishoudens met blokaansluiting

Het prijsplafond sluit niet altijd goed aan bij huishoudens die een collectieve gas-, warmte- of elektriciteitsaansluiting (blokaansluiting) hebben. Deze groep kan daarom niet of onvoldoende gebruik maken van het prijsplafond, maar wordt wel geraakt door de hoge energieprijzen.
10 feb 2023 Nieuws

Samenvatting Modelreglement Kleine VvE’s beschikbaar

De Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) heeft een samenvatting van het Modelreglement bij splitsing in appartementsrechten Kleine Vereniging van Eigenaars 2021 (MR Kleine VvE’s) ontwikkeld. Dit meldt de KNB.
10 feb 2023 Nieuws

Kamerbrief over toekomstig box 3-stelsel

Staatssecretaris Van Rij gaf antwoord op vragen over het toekomstige box 3-stelsel. Daarnaast gaat de staatssecretaris in op een aantal toezeggingen die hij bij de behandeling van het Belastingplan 2023 deed.
28 dec 2022 Nieuws

Verbetering financiële ondersteuning bij gebouwen van VvE’s

Om ook de verduurzaming van gebouwen in beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) te versnellen, heeft minister De Jonge de subsidieregelingen voor het verduurzamen van VvE’s vereenvoudigd en verbreed.
Getoond 1 tot 10 van 48. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.