Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
24 dec 2021 Nieuws

Coulance bij handhaving op registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen

Zolang een aanvraag niet formeel is afgehandeld, ontvangt een voertuigeigenaar geen kentekenbewijs en voldoet deze niet aan de registratieplicht die vanaf 1 januari 2022 geldt. Dit zal er voor zorgen dat deze voertuigeigenaren niet met hun voertuigen de weg op mogen, terwijl zij wel voor 1 januari 2022 een aanvraag voor registratie hebben ingediend.
17 nov 2021 Nieuws

Kamervragen over het overschrijven van een voertuig

Minister B. Visser gaf antwoord op Kamervragen over het overschrijven van een voertuig op een andere naam na overlijden.
8 sep 2021 Nieuws

Q&A’s Nieuwe Europese regels drones

Vanaf 31 december 2020 gelden in de Europese Unie voor alle dronevliegers dezelfde regels. Dat geeft duidelijkheid en maakt het makkelijker om met een drone in de EU te vliegen. Lees hieronder veelgestelde vragen (en antwoorden).
14 mei 2021 Nieuws

Kenteken schorsen is nog niet verzekering schorsen

De kantonrechter begrijpt het standpunt van [gedaagde] zo, dat hij van mening is dat hij vanaf het moment dat het kenteken is geschorst (volgens [gedaagde]: 11 juni 2020) geen verzekeringspremie meer is verschuldigd.
25 mrt 2021 Nieuws

Landelijke uitrol online verlengen rijbewijs

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft besloten de digitale aanvraag voor de verlenging van het rijbewijs landelijk in te voeren.
25 jan 2021 Nieuws

Ontwerp-besluit tot wijziging van het Kentekenreglement

Het besluit houdt verband met de Wet van 3 juni 2020 tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Faillissementswet in verband met de herziening van het beslagrecht en executierecht.
17 dec 2020 Nieuws

Verzamelaarsregeling schorsen uitgebreid voor voertuigen van alle leeftijden

Om bedrijven met een groot stilstaand wagenpark in deze lockdown tegemoet te komen, breidt RDW de verzamelaarsregeling rond schorsen uit. Dit gaat in op vrijdag 18 december 2020, vooralsnog voor de periode tot en met 19 januari 2021. Vanaf 18 december staat de verzamelaarsregeling tijdelijk open voor alle voertuigen, ongeacht hun leeftijd. Er is geen mogelijkheid tot het deelnemen aan de regeling met terugwerkende kracht.
11 dec 2020 Nieuws

Beleid inzake controle informatieverstrekkingen uit het kentekenregister

Het kentekenregister kent gevoelige en niet-gevoelige gegevens. Niet-gevoelige gegevens zijn voor een ieder te raadplegen, onder andere op www.rdw.nl en via open data. Gevoelige gegevens zijn geclassificeerd in persoonsgegevens, fraudegevoelige gegevens en concurrentiegevoelige gegevens, zoals vastgelegd in de Beleidsregel gevoelige gegevens kentekenregister. Gevoelige gegevens worden slechts aan bepaalde ontvangers voor een bepaalde doelbinding verstrekt. Deze ontvangers dienen zorgvuldig met gevoelige gegevens om te gaan. De RDW houdt hier toezicht op. Hoe en waarom de RDW toezicht houdt op de informatieverstrekking, is vastgelegd in dit document.
23 jul 2020 Nieuws

Kamervragen over omwisselen Nederlands rijbewijs in het buitenland

Minister Van Nieuwenhuizen gaf antwoord op Kamervragen over problemen bij het omwisselen van een Nederlands rijbewijs in andere landen van de Europese Unie (EU). Het gaat om Nederlandse rijbewijzen die zijn verkregen door omwisseling van een rijbewijs uit een niet-EU-land.
27 mei 2019 Nieuws

Schorsingsverzoek bromfietsverzekering

Ter beoordeling ligt bij Kifid de vraag of Tussenpersoon tekort is geschoten in zijn zorgplicht en zo ja, of hij op grond daarvan gehouden is tot vergoeding van de door Consument gestelde schade.
Getoond 1 tot 10 van 22. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.