Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
14 feb 2024 Nieuws

Omschrijving van het ingangstijdstip van het partnerpensioen

Dit V&A 08-055 behandelt de vraag of in een pensioenregeling de definitieve keuze voor één van de mogelijke ingangsmomenten van het partnerpensioen opengelaten kan worden.
4 dec 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over fiscaal partnerschap

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft de vraag beantwoord of sprake kan zijn van fiscaal partnerschap in het geval een werknemer zijn of haar partner niet heeft aangemeld bij de pensioenuitvoerder voor een nabestaandenpensioen op basis van een onbepaald partnersysteem.
6 sep 2023 Nieuws

V&A 23-015 Partnerpensioen bij overlijden voor pensioendatum uitgedrukt in percentage van de pensioengrondslag gepubliceerd

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft V&A 23-015 gepubliceerd. V&A 23-015 behandelt de vraag of de hoogte van het partnerpensioen bij overlijden voor pensioendatum mag worden uitgedrukt in een percentage van de pensioengrondslag.
31 mei 2023 Nieuws

Antwoorden op vragen over nieuw pensioenstelsel

Na de Tweede Kamer heeft ook de Eerste Kamer ingestemd met de wet toekomst pensioenen. De Wet gaat daarmee op 1 juli aanstaande in. Op die datum start een overgangsfase van enkele jaren waarin eerst werkgevers en werknemers met elkaar afspraken gaan maken over het aanpassen van hun pensioenregeling en daarna pensioenuitvoerders deze afspraken gaan uitvoeren.
27 mrt 2023 Nieuws

Memorie van antwoord wetsvoorstel toekomst pensioenen

Minister Schouten gaf antwoord op vragen bij het wetsvoorstel toekomst pensioenen.
2 nov 2022 Nieuws

Voorgestelde wijzigingen nabestaandenpensioen

Minister Schouten gaf antwoord op Kamervragen over het nabestaandenpensioen en over berekeningen hoe het nieuwe stelsel dit jaar gewerkt zou hebben.
12 sep 2022 Nieuws

Tweede nota van wijziging bij Wet toekomst pensioenen

Minister Schouten stuurde een tweede nota van wijziging inzake de wijziging van de Wet toekomst pensioenen aan de Tweede Kamer.
18 jul 2022 Nieuws

Stand van zaken Wet toekomst pensioenen

Minister Schouten informeerde de Tweede Kamer over de stand van zaken van het wetsvoorstel voor de Wet toekomst pensioenen inzake eventuele wijzigingen naar aanleiding van de rondetafelgesprekken en de schriftelijke inbreng bij het wetsvoorstel.
27 jul 2021 Nieuws

Alternatieven in het uitkeringsritme van het nabestaandenpensioen

Kwalitatief onderzoek onder nabestaanden en financieel adviseurs ten behoeve van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
19 apr 2021 Nieuws

Vermogenstoename door orv bij verweduwing onder AOW-leeftijd

Het vermogen van mannen en vrouwen tot de AOW-leeftijd die in 2018 hun partner kwijtraakten, is na de verweduwing ruim anderhalf keer zo groot als ervoor. In doorsnee bedroeg hun vermogen ongeveer 140 duizend euro begin 2019. Dat is meer dan mannen en vrouwen die na de AOW-leeftijd hun partner kwijtraakten. Hun vermogen is juist lager dan voor de verweduwing. Dat blijkt uit CBS-onderzoek naar de financiële gevolgen van verweduwing.
Getoond 1 tot 10 van 40. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.