MijnFintool

Home Dossiers financiering 1 tot 25 van 69
Nieuws
3 feb 2025

Financieringsmonitor 2024

Minister D.S. Beljaarts informeerde de Tweede Kamer over de 'Financieringsmonitor 2024'.

FinancieringsGids

Samen met KVK, het Ministerie van Economische Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Stichting MKB Financiering lanceert de Nederlandse Vereniging van Banken de FinancieringsGids. De gids die ondernemers met een financieringsbehoefte tot EUR 1 miljoen, de weg wijst in het financieringsland van zowel bancaire als non-bancaire financiers.
Nieuws
9 sep 2024

Verbeterde banktoegang voor autobedrijven

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft, in samenwerking met BOVAG en andere (branche)organisaties*, een nieuwe Sector Standaard voor de automotive sector gepubliceerd.
Nieuws
1 feb 2023

Financieringsmonitor 2022

Minister Adriaansens informeerde de Tweede Kamer over de Financieringsmonitor 2022. De Financieringsmonitor geeft een overzicht van de zoektocht naar externe financiering door ondernemers in de business economy in de periode juli 2021 tot en met juni 2022.

Gebouwgebonden financiering

De verwachting is dat gebouwgebonden financierings- en ontzorgingsconcepten voor bepaalde groepen woningeigenaren drempels kunnen wegnemen om de woning te verduurzamen, bijvoorbeeld voor mensen die binnen een paar jaar verwachten te verhuizen, die de terugverdientijd van de investering in verduurzaming te lang vinden of voor mensen die niet meer willen investeren wegens hoge leeftijd.

Gebouwgebonden financierings- en ontzorgingsinstrumenten

Minister De Jonge gaf antwoord op Kamerragen over de oproep van provincies en gemeenten over het realiseren van passende juridische kaders voor gebouwgebonden financierings- en ontzorgingsinstrumenten.

Kamervragen over het kredietregister

Minister Adriaansens gaf antwoord op kamervragen over het kredietregister. Eerder is een onderzoeksrapport ‘Nut en noodzaak Kredietregister’ gepubliceerd.

Kamervragen over huizenbouw bedreigd door geldtekort

Minister De Jonge gaf antwoord op vragen over het bericht 'Bouw van zeker tienduizend huizen bedreigd door geldtekort'.

Verduurzaming is betaalbaar voor huiseigenaren

DNB heeft onder 4,3 miljoen huiseigenaren onderzocht of ze de verduurzaming van hun huis kunnen betalen. Hieruit blijkt dat vier op de vijf huiseigenaren de verduurzaming financieel zelf kunnen dragen, maar één op de vijf hier mogelijk moeite mee heeft.

Stappenplan aankoop nieuwbouwwoning

In een handzaam overzicht zijn diverse aandachtspunten benoemd waar een koper van een nieuwbouwwoning rekening mee moet houden.

Geldboek voor ondernemers 2021

Hoe krijg en houd je als ondernemer je geldzaken op orde? In het Geldboek voor ondernemers vind je alle basisinformatie over geldzaken, financiering vinden, administratie en belastingen. Gebruik het als opstap en naslagwerk om grip te houden op je financiën. Dat maakt ondernemen een stuk overzichtelijker.

Gebouwgebonden financiering

In het Klimaatakkoord is ook afgesproken dat gebouwgebonden financiering mogelijk wordt gemaakt door in het Burgerlijk Wetboek een bepaling op te nemen die kredietverstrekkers in staat stelt eigenaar-bewoners gebouwgebonden duurzaamheidsleningen aan te bieden. In het wetgevingstraject is het niet mogelijk gebleken om het uitgangspunt van volledig automatische overgang van de financiering van eigenaar op eigenaar te realiseren.

Financiering en ontzorging woningeigenaren

Overzicht regelingen voor het verduurzamen van woningen
Minister Knops informeerde de Tweede Kamer over hoe woningeigenaren in staat worden gesteld om hun huis te verduurzamen.

Kamervragen over 'Bodemwende'

Minister Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over bodemwende. Bodemwende is een nieuw financieringsinstrument op basis van erfpacht, ontwikkeld op initiatief van enkele gemeenten.
Nieuws
6 jun 2018

Hoe financieren Nederlanders de aankoop van hun huis?

In dit CPB Achtergronddocument bij de Risicorapportage financiële markten 2018 gaan we nader in op de financieringsbronnen voor de aankoop van een huis in Nederland. Dit doen we om de effecten van veranderingen in leennormen in kaart te brengen. We analyseren hiervoor via CBS microdata bijna alle huizentransacties in Nederland in de periode 2006-2014. We beschrijven eerst hoe de gemiddelde Nederlander de aankoop van zijn huis gefinancierd heeft. In een tweede stap onderzoeken we de mogelijkheden van Nederlandse huishoudens om bij aankoop de hypotheekschuld te reduceren. Om een inschatting te geven van de maximale mogelijkheden om de hypotheekschuld te verlagen ‘simuleren’ we wat er zou gebeuren als huishoudens al hun liquide financiële middelen in hun huis stoppen.

Kamervragen over 'groene leningen' voor woningen

Minister Ollongren beantwoorde vragen over 'groene leningen' voor het energieneutraal maken van woningen.
Nieuws
29 sep 2017

Bij complexe financieringsconstructie zwaardere inspanningsverplichting adviseur

Consument heeft, via de Adviseur, bij de Bank een hypotheekaanvraag ingediend gebaseerd op onder meer het inkomen van Consument dat gegenereerd is uit meerdere ondernemingen. De Adviseur heeft de hypotheekaanvraag bij de Bank ingediend, zonder de balansen van de ondernemingen van Consument van een toelichting te voorzien. De Bank heeft de aanvragen afgewezen, omdat op de balansen van die ondernemingen posten stonden die voor haar aanleiding was om de hypotheekaanvraag af te wijzen.

Recente ontwikkelingen in de mkb-financieringsmarkt

Minister H.G.J. Kamp heeft de Tweede Kamer een actualisatie van de ontwikkelingen in de financieringsmarkt, aan de hand van de Panteia Financieringsmonitor 2016-2 toegezonden.

Kifid: doorvragen bij afwijkende inkomensgegevens

Een hypotheek is na advies en bemiddeling tot stand gebracht, maar voor een veel lager bedrag en tegen minder gunstige voorwaarden dan in eerste instantie beoogd. De Commissie oordeelt dat de Adviseur op een cruciaal moment heeft nagelaten om verdere navraag te doen naar de deeltijdfactor in de arbeidsuren van Consument, terwijl hij had moeten weten dat die informatie voor de geldverstrekker van belang was.

Geen 0% leningen meer voor aanschaf auto

Autofinanciers die zijn aangesloten bij de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN) voeren per 1 september 2016 een wijziging door in de financieringsproducten die worden aangeboden aan consumenten. Per deze datum worden geen 0% leningen meer aangeboden aan consumenten. De wijziging is mede op verzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot stand gekomen.

Fonds voor herstel fundering woningen

Minister Blok stelt 20 miljoen euro beschikbaar voor het Fonds Duurzaam Funderingsherstel. Het fonds kan huiseigenaren uitkomst bieden met een lening bij noodzakelijk herstel van de fundering van hun woning. Streven is het fonds op 1 januari 2017 van start te laten gaan.

Rechtspraak: beroep ontbindende voorwaarde (financieringsvoorbehoud)

In een uitspraak van het Gerechtshof wordt op een paar vragen ingegaan, waarbij een koper de koopovereenkomst ontbond. Kon koper van een onroerende zaak gerechtvaardigd beroep doen op ontbindende voorwaarde (financieringsvoorbehoud)? Beoordeling schadeclaim na beroep op ontbindende voorwaarde. Ingebrekestelling nodig?
Nieuws
21 dec 2017

Nationale Financieringswijzer

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers bij het vinden van passende financiering. Hierbij wordt een zo compleet mogelijk beeld van private en publieke financieringsmogelijkheden gegeven. De Nationale Financieringswijzer is een initiatief van de private partijen MKB-Nederland, VNO-NCW, de Nederlandse Vereniging van Banken en de publieke partijen het Ministerie van Economische Zaken, Kamer van Koophandel en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Getoond 1 tot 25 van 69. Er zijn meer pagina's.

Permanent Aktueel met Fintool?

Als professioneel financieel adviseur moet en wilt u bijblijven en dat het liefst in zo weinig mogelijk (kostbare) tijd. Dat kan nu met Fintool.nl! Meld u nu aan als abonnee en krijg direct toegang tot de Kennisbank en Helpdesk.
Lees verder

Fintool bv © 2003/2025. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.

1
1