Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
29 mrt 2023 Nieuws

Samenloop van regelingen

Er zijn veel verschillende regelingen, vanuit verschillende overheidsinstanties, die bedoeld zijn om te zorgen dat mensen goed kunnen rondkomen en een zeker bestaan kunnen opbouwen. Dit is door de jaren heen een complex stelsel geworden.
9 mei 2022 Nieuws

Regeling waardeoverdracht en afkoop klein netto pensioen en nettolijfrente

Minister Schouten informeerde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel van aanpassing van de regeling voor waardeoverdracht en afkoop klein pensioen en invoering van afkoop klein nettopensioen en nettolijfrente.
24 mrt 2022 Nieuws

Eigenwoningforfait hoge tarief belast, hypotheekrente lage tarief aftrek, eerlijk?

Het eigenwoningforfait wordt tegen het hoge(re_ IB tarief belast, terwijl de aftrek kosten eigen woning tegen een lager(e) aftrek wordt toegekend. Een huiseigenaar/ belastingplichtige stelt dat het tariefverschil (na tariefsaanpassing aftrek kosten eigen woning) in strijd is met het gelijkheidsbeginsel.
6 nov 2020 Nieuws

Afwikkeling levensloopregeling

Staatssecretaris Vijlbrief stuurde een brief over de afwikkeling van de levensloopregeling naar de Tweede Kamer.
8 sep 2020 Nieuws

Is een vaste termijnverzekering een kapitaalverzekering?

De rechtbank is van oordeel dat de vaste termijnverzekering niet is aan te merken als kapitaalverzekering. Daarbij neemt de rechtbank in aanmerking dat - gelet op de in artikel 1 van de polisvoorwaarden vermelde - omschrijving van de vaste termijnverzekering, de polis het verzekerde bedrag altijd uitkeert aan eiseres of haar erfgenamen op de afgesproken einddatum, onafhankelijk van het in leven zijn van eiseres als verzekerde.
4 feb 2019 Nieuws

Kifid: doelkapitaal hoger dan vrijstelling

Consument heeft zich tot de adviseur gewend voor advies en bemiddeling bij het afsluiten van een hypothecaire geldlening. De Adviseur heeft advies verstrekt en Consument heeft een hypothecaire geldlening afgesloten. Aan de hypothecaire geldlening is een spaarverzekering met een looptijd van 15 jaar gekoppeld.
27 okt 2017 Nieuws

Fiscale aspecten van specifieke uitkeringen op grond van de Duitse wet

E. Wiebes heeft antwoorden gegeven op Kamervragen inzake het belasten van ghetto-uitkeringen.
9 mei 2017 Nieuws

Kamervragen hypotheekrenteaftrek

Staatssecretaris E. Wiebes heeft antwoorden gegeven op Kamervragen over de tariefmaatregel eigen woning.
8 jul 2016 Nieuws

Kamervragen over inkomen en belastingdruk eenverdieners

Staatssecretaris Wiebes heeft de Tweede Kamer antwoorden gegeven op Kamervragen over de armoedeval voor eenverdieners. Hij stelt dat in de meeste gevallen werken wel degelijk loont.In een specifiek voorbeeld is alleen bij de stap van 31.000 euro naar 32.000 euro de marginale druk hoger dan honderd procent. Bij alle andere stappen is sprake van een stijging van het netto inkomen.
27 jun 2013 Nieuws

Volgend jaar mogelijk vrijval geld uit stamrecht BV's

PvdA en de VVD overwegen het volgend jaar eenmalig voordeliger te maken om vermogen uit stamrecht-bv's te halen. Dit ter stimulering van de economie, doordat deze vrijval consumptief besteed wordt. In het mogelijke voorstel is namelijk sprake van de vrijval voor slechts 80 procent van het normale tarief te belasten.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.