Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 mrt 2024 Nieuws

Overbruggingskredieten en zorgplicht

De consumenten vinden dat de adviseur hen geen overbruggingskrediet had mogen adviseren, omdat zij geen eigen vermogen hadden om eventuele risico’s van een overbruggingskrediet op te vangen.
25 mei 2023 Nieuws

Check hoe ChatGPT cruciale fouten kan maken bij gebruik in de makelaardij

Ook voor het schrijven van adviesrapporten is het denkbaar dat deze technologie wordt ingezet
ChatGPT wordt momenteel voornamelijk gebruikt bij het schrijven van teksten. Ook voor woningteksten is het een geweldige ondersteuning. Er kleven echter een aantal risico’s aan het kopiëren en plakken van de gegenereerde teksten: de kans op herhaling, het gebrek aan originaliteit en creativiteit en het gemis van een unieke toon of stijl.
11 jan 2023 Nieuws

Execution only overlijdensrisicoverzekering

Hoezeer de commissie ook begrip heeft voor de verdrietige situatie waarin de consument en haar echtgenoot zich bevinden, er zijn naar het oordeel van de commissie onvoldoende gronden aanwezig om aan te nemen dat zij aanspraak kunnen maken op een vervroegde uitkering.
25 nov 2021 Nieuws

Ontwerp Wijzigingsbesluit financiële markten 2021

Dit besluit is een verzamelbesluit waarmee wijzigingen worden aangebracht in het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo), het Besluit prudentiële regels Wft (Bpr), het Besluit financiële markten BES, alsmede enige andere besluiten op het terrein van de financiële markten. Zo wordt o.a. provisietransparantie schadeverzekeringen en 'digitaal advies' behandeld.
8 nov 2021 Nieuws

Hypotheekadviesketens lanceren gezamenlijk de Advieswijzer

De vier grootste onafhankelijke hypotheekadviesketens van Nederland - Hypotheek Visie, De Hypotheekshop, De Hypotheker en Van Bruggen Adviesgroep - lanceren in samenwerking met de OvFD de Advieswijzer.
12 okt 2021 Nieuws

Bewaartermijn financiële dienstverleners

In het Bgfo is een termijn opgenomen gedurende welke financiële dienstverleners gegevens dienen te bewaren met betrekking tot de door hen verstrekte adviezen en verkochte financiële producten. Deze termijn is verlengd naar vijf jaren.
8 jul 2021 Nieuws

Premievrijmaking lijfrente en bijstandsuitkering (zorgplicht)

De consument klaagt dat de tussenpersoon in 2018 zijn zorgplicht heeft geschonden door haar niet te informeren over de gevolgen van premievrijmaking van de lijfrente-verzekering voor een eventuele bijstandsuitkering.
12 mrt 2021 Nieuws

Publicatie gezamenlijke lijn over toepassing SFDR

De Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR) is vanaf woensdag 10 maart 2021 van toepassing. Dit heeft (ook) invloed op het beleggings- of verzekeringsadvies.
5 mrt 2020 Nieuws

Beleggen zonder advies

Een op de zes Nederlanders (16%) belegt. De meeste beleggers zijn zelfbeleggers (59%) en handelen zonder advies. Daarnaast maakt 11% gebruik van de diensten van een beleggingsadviseur en 30% van een vermogensbeheerder. Dit blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggen 2019 die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft gepubliceerd.
4 feb 2020 Nieuws

Verkeerd advies leidt niet tot schade

Tussenpersoon heeft Consument geïnformeerd over het bedrag dat zij moest betalen om haar schadevrije jaren en daarmee de no-claimkorting te herstellen. Later bleek dat zij meer moest betalen.
Getoond 1 tot 10 van 39. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.