Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
10 jun 2021 Nieuws

Windparken, windmolens en windturbines

Staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius gaf antwoord op Kamervragen over het bericht "Van Hoogezand tot Siddeburen: iedereen wil 's nachts een stil windpark". Ook is een reactie gegeven op een brief inzake windturbines en gezondheid.
17 feb 2020 Nieuws

Kamervragen windprojecten

Minister Wiebes beantwoorde vragen over de zorgen over gezondheid, inspraak en participatie en de verdeling van de lusten en lasten bij windprojecten.
18 dec 2019 Nieuws

Windturbines, zonneparken en woningprijzen

Hogere windmolens hebben negatiever effect op huizenprijzen
De woningprijsontwikkeling van woningen binnen een straal van 2 kilometer vanaf een grote windmolen (=150m) blijft in de periode na 2011 met gemiddeld 5% achter ten opzichte van woningen waar geen windturbines in de buurt staan. Dit blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam en Universiteit van Amsterdam.
20 mei 2019 Nieuws

Miljoenen waardedaling van huizen door windparken

Minister E.D. Wiebes gaf antwoord op Kamervragen over de waardedaling van woningen rondom het Groningse windpark. Hij gaf aan niet bereid te zijn een nieuw, onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de waardedaling van woningen rondom windparken.
2 jun 2016 Nieuws

VEH: Omwonenden windparken voelen zich niet serieus gehoord

Het overgrote deel van de omwonenden van te bouwen windturbineparken vindt dat ze niet serieus genomen wordt bij de planvorming en inspraak.

Slechts een schamele 11 procent is hier wel positief over, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis onder omwonenden van grote windturbine locaties.
19 apr 2016 Nieuws

Beïnvloed geplande komst van windmolenpark WOZ waarde?

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft een uitspraak gedaan over de wijze van vaststellen van de WOZ-waarde. In geschil is de vraag of de waarde van de onroerende zaak tot een te hoog bedrag is vastgesteld. Daarbij houdt partijen uitsluitend verdeeld de vraag of de mogelijke komst van een windmolenpark per de waardepeildatum tot een waardedruk leidt, en zo ja, van welke omvang.
23 jul 2015 Nieuws

Geluid van windturbines en het mogelijke effect daarvan op omwonenden

Bij het plaatsen van windturbines nabij bewoond gebied is geluid één van de belangrijke onderwerpen. Het geluid kan leiden tot klachten bij omwonenden die op grond van onderzoek nog maar ten dele kunnen worden verklaard. Dit blijkt uit het bericht “Geluid van windturbines” van het Kennisplatform Windenergie dat aan de tweede kamer is aangeboden. Het kennisbericht (zie download) zet op een rij wat bekend is over geluid van windturbines en het mogelijke effect daarvan op omwonenden.
23 mrt 2015 Nieuws

Geen aanpassing bestaande planschaderegeling bij plaatsing windmolens

Minister Schult van Haegen reageert op een eerder onderzoek van het Tinbergen Instituut (discussiepaper ‘Renewable Energy and Negative Externalities: The Effect of Wind Turbines on House Prices’).
23 sep 2014 Nieuws

Windmolens veroorzaken lagere woningprijzen

Bewoners zijn over het algemeen niet blij met windmolens nabij hun woning: ze zouden zorgen voor horizonvervuiling, een hinderlijke slagschaduw en geluidsoverlast. Als gevolg van het Energieakkoord komen er in Nederland nog zo’n 1.300 molens bij. Huiseigenaren zijn bezorgd dat de waarde van hun woning daalt door windmolens. Dit is nu wetenschappelijk onderbouwd.
24 sep 2013 Nieuws

Bewonersparticipatie essentieel voor windmolen bij woningen

Als de bouw van een of meerdere windmolens in de buurt van woningen wordt gepland, is toetsing van het draagvlak onder omwonenden essentieel. Het resultaat van deze toetsing moet zwaar meewegen in de besluitvorming. Als de bouw van windmolens in de nabijheid van woningen onvermijdelijk is, dan wil Vereniging Eigen Huis dat omwonenden zelf profijt kunnen hebben van de opgewekte stroom en de mogelijkheid krijgen om in een windmolen te participeren.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.