Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 apr 2023 Nieuws

Digitalisering verzekeringsmarkt de komende 10 jaar

De AFM heeft een verkenning van de technologische ontwikkelingen richting 2033 gepubliceerd. Digitalisering zal een grote invloed hebben op de verzekeringsmarkt het komende decennium. Met de gegevens van consumenten zal het mogelijk zijn om verzekeringen meer op maat te maken. Dat biedt kansen maar leidt ook tot risico’s, bijvoorbeeld ten aanzien van de solidariteit.
16 sep 2019 Nieuws

De meerwaarde van de eigen woning

De rijksoverheid dreigt de strijd tegen de woningnood te verliezen. Om niet te belanden in een achterhoedegevecht is het cruciaal om snel een trits van maatregelen in te voeren. Peter Boelhouwer en Karel Schiffer concluderen dit in het essay ‘De meerwaarde van de eigen woning: geef starters een kans’ dat zij in opdracht van NVB Vereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers hebben geschreven.
12 sep 2019 Nieuws

Vraag naar cyberverzekering gaat hoge vlucht nemen

Het Verbond van Verzekeraars heeft een position paper ‘Virtuele risico’s, echte schade’ uitgebracht (zie download). Een bedrijfsdekking voor cyberrisico’s zal op korte termijn net zo normaal zijn als een brand- of aansprakelijkheidsverzekering. De bedrijfscontinuïteit kan net zo goed door cyberrisico’s in gevaar komen als door een brand of diefstal. De kosten van cyberincidenten lopen in Nederland nu al in de miljarden euro’s per jaar. Verzekeraars zullen de komende jaren in rap tempo cyberverzekeringen ontwikkelen en op de markt brengen.
15 mrt 2018 Nieuws

Verzekeraars willen ongevalsdatarecorder in elk voertuig

Verzekeraars vinden dat voertuigen moeten worden uitgerust met een zogenoemde Event Data Recorder (EDR), zodat bij een ongeluk de ongevalsomstandigheden snel beschikbaar komen. Na een ongeval kan een onafhankelijke partij, bijvoorbeeld de politie, de ongevalsdata uitlezen. De verzekeraar kan dan snel een oordeel vormen over de aansprakelijkheid. Dat leidt tot snellere afwikkeling van (letsel)schade. Dit meldt het Verbond van Verzekeraars.
25 okt 2017 Nieuws

SVn pleit voor Rijksbijdrage Starterslening

De starter op de woningmarkt is gebaat bij de Starterslening. De Rijksoverheid moet net als in 2006 en 2013 komen met een bijdrage voor de Starterslening.
14 sep 2017 Nieuws

Position paper NVB, Verbond van Verzekeraars en VEH

Het wordt voor starters, zeker in de Randstad maar ook in andere stedelijke gebieden, steeds lastiger om een betaalbare koopwoning te vinden. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) in haar Position paper "Starters op de woningmarkt".
31 aug 2017 Nieuws

Position paper Waarborgfonds Eigen Woning (WEW)

Als input voor het 'Rondetafelgesprek Starters op de Woningmarkt' heeft WEW een position paper aangeleverd. Zo wordt o.a. gepleit voor het meefinancieren van de borgtochtprovisie NHG bovenop de 100% LTV (m.i.v. 1 januari 2018).
16 mei 2017 Nieuws

Pensioen 2025

Het toekomstige pensioenveld hangt niet alleen af van het wettelijk kader. Hoe de speelruimte binnen dat kader zal worden benut, hangt in hoge mate af van de economische omstandigheden, de verschuivingen in vraag en aanbod en de keuzes van sociale partners en deelnemers. In een publicatie gaat PWC nader in op scenario’s voor de toekomst van de pensioensector.
5 mei 2017 Nieuws

Wft vakbekwaamheidsbouwwerk beter aansluiten op praktijk

Het Verbond van Verzekeraars staat achter het Wft vakbekwaamheidsbouwwerk, maar vindt dat bij enkele modules een betere aansluiting met de praktijk moet worden gerealiseerd. Ook vindt het Verbond dat het PE-examen en het toetsen van verzekeringspersoneel op Permanente Actualiteit meer moet uitgaan van vertrouwen. Nu is het PE-examen dubbelop en heeft de sector te maken met een dubbele belasting.
22 apr 2016 Nieuws

Verzekeraars lanceren Solidariteitsmonitor

De toenemende hoeveelheid Big Data biedt verzekeraars en hun klanten tal van kansen. Verzekeraars realiseren zich tegelijk dat Big Data-gebruik ook leidt tot maatschappelijke vragen, bijvoorbeeld over de gevolgen voor de privacy en solidariteit. De sector erkent die zorgen en komt met een aantal waarborgen om grip op data te behouden, waaronder een jaarlijkse Solidariteitsmonitor.
Getoond 1 tot 10 van 12. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.