Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 feb 2024 Nieuws

Creëren zelfstandige woongelegenheid voor mantelzorg

Minister De Jonge informeerde de Eerste Kamer over welke mogelijkheden de Huisvestingswet 2014 biedt om in een zelfstandige woning een zelfstandige woongelegenheid te creëren in het kader van de mantelzorg.
27 nov 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over een mantelzorgwoning en de eigenwoningregeling en box 3

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wat de gevolgen zijn van een mantelzorgwoning voor de ouders in de tuin van de belastingplichtige voor de eigenwoningregeling en voor de belastingheffing in box 3.
2 jun 2023 Nieuws

Looptijd subsidieregeling intergenerationeel wonen (internetconsultatie)

Minister Helder heeft de Tweede Kamer de concept looptijd subsidieregeling intergenerationeel wonen aangeboden.
17 mrt 2023 Nieuws

Kamervragen over mantelzorgwoningen

Staatssecretaris Van Ooijen gaf antwoord op Kamervragen over mantelzorgwoningen. Een actiepunt is het bundelen van goede voorbeelden op het gebied van mantelzorgwoningen, om die goede voorbeelden vervolgens landelijk te delen in een publicatie/handreiking. Er komt geen landelijk uniforme regeling voor pre-mantelzorgbeleid.
1 nov 2021 Nieuws

Antwoorden op Kamervragen over mantelzorgwoningen

Minister Ollongren gaf antwoord op vragen over het artikel 'Wij geven passende zorg zonder dat de gemeente iets hoeft te doen', over mantelzorgvoorzieningen bij woningen.
17 aug 2021 Nieuws

Omklapwoning

Wat is een 'omklapwoning'?
30 sep 2020 Nieuws

Kamervragen over Taskforce Wonen en Zorg

Ministers De Jonge en Ollongren gaven antwoord op Kamervragen over de Taskforce Wonen en Zorg.
4 apr 2019 Nieuws

Rijk en banken vereenvoudigen financiering van kleinschalige woonvormen voor ouderen

Het moet eenvoudiger worden voor particulieren en sociale ondernemers om kleinschalige woonvormen voor ouderen te financieren. Het Kabinet stelt hiervoor een stimuleringsregeling open.
16 mei 2017 Nieuws

Meer eigen verantwoordelijkheid in ouderenzorg

Door de hervormingen in de langdurige thuiszorg hebben mensen meer verantwoordelijkheid voor het organiseren van de eigen zorg. Niet iedereen wil en kan dat. Uit Netspar-onderzoek blijkt dat met name de hoogte van het inkomen en de aanwezigheid van een partner of mantelzorger daarbij een belangrijke rol spelen. Verder blijkt dat een derde van de huishoudens uit voorzorg spaart voor toekomstige zorgkosten. Zij verwachten dat het pensioen daarvoor niet toereikend is. Een even grote groep spaart, ondanks de verwachting van een ontoereikend pensioen, niet voor toekomstige zorgkosten, in het geval van ziekte zijn zij afhankelijk van zorgvoorziening vanuit de overheid.
28 apr 2016 Nieuws

Telt mantelzorgwoning mee voor bepaling WOZ waarde?

Bij de afbakening voor de Wet WOZ worden de tijdelijke mantelzorgwoning en de woning waaraan deze dienstbaar is, zo veel mogelijk gezamenlijk als één object afgebakend. Het gezamenlijk als één object afbakenen is niet mogelijk, wanneer de mantelzorgwoning en de woning waarbij deze is geplaatst niet dezelfde eigenaar hebben.
Getoond 1 tot 10 van 17. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.