Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
1 feb 2022 Nieuws

Regeling tarief centrale examenbank Wft 2022

Deze regeling, die in de plaats komt van de Regeling tarief centrale examenbank Wft 2015, stelt het nieuwe legestarief voor initiële-examens, PE-examens en bijzondere examens vast. Het legestarief wordt voor al deze examens gelijkgesteld.
9 jan 2019 Nieuws

Legestarieven centrale examenbank Wft

Deze regeling wijzigt het legestarief voor initiële-examens en PE-examens in de Regeling tarief centrale examenbank Wft 2015 en bepaalt een legestarief voor bijzondere examens. Het door exameninstituten verschuldigde tarief per afgenomen Wft-examen wordt met ingang van 1 april 2019 vastgesteld op € 60,–. Voor bijzondere examens zal het verschuldigde tarief € 80,– gaan bedragen.
16 jul 2018 Nieuws

Statistieken Wft Examens

Het CDFD publiceert één keer per kwartaal de cijfers van het lopende PE-jaar op de website. In dit document treft u de cijfers aan met betrekking tot de slagingspercentages en aantallen afgenomen Wft-examens over de periode april 2018 tot en met juni 2018.
30 mrt 2015 Nieuws

Voorbeeldcasussen Wft examens

Het CDFD heeft een aantal voorbeeldcasussen van Wft examens beschikbaar gesteld. Deze voorbeeldcasussen stellen u in staat kennis te maken met de wijze waarop de toetsing via deze Centrale Examenbank plaatsvindt.
1 sep 2014 Nieuws

CDFD: Bijstelling cesuur

Vanaf 1 september 2014 komt de methodiek van het vaststellen van een voorlopige uitslag op Wft examens te vervallen. Kandidaten ontvangen dan binnen 48 uur na afronding van het Wft examen de definitieve uitslag. Dit heeft als grote voordeel dat examinandi snel na het afronden van het Wft examen weten waar ze aan toe zijn. Dit was eerder al toegezegd door Minister Dijsselbloem.
17 jun 2014 Nieuws

Kamerbrief over stand van zaken centrale Wft-examinering

Minister Dijsselbloem van Financiën informeert de Tweede Kamer over de stand van zaken van het nieuwe vakbekwaamheidsbouwwerk voor financieel adviseurs dat per 1 januari 2014 in werking is getreden. De minister gaat in op de aanleiding voor het nieuwe stelsel, de implementatie van de Centrale Examenbank, de kwaliteit van de examens, de slagingspercentages, de specifieke problemen bij het MBO en HBO en de kwaliteitszorg.
28 apr 2014 Nieuws

College publiceert kwaliteitsdocument WFT examens

Het CDF heeft in een kwaliteitsdocument opgesteld. Om de kwaliteit van de examens te waarborgen wordt de afname van de examens geëvalueerd en worden de toetsresultaten geanalyseerd.
3 apr 2014 Nieuws

CDFD stelt beleidsregels rond examens vast

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft beleidsregels rond de examinering via de centrale examenbank vastgesteld. Het gaat onder meer om regels voor de toegankelijkheid tot examens, het verloop daarvan, de uitslag, het inzagerecht en de klachtafhandeling.
19 mrt 2014 Nieuws

Nationale aanbesteding verdere vulling van de Centrale Examenbank Wft succesvol afgerond

Het ministerie van Financiën gunt de opdracht voor het onderhoud en de verdere vulling van de Centrale Examenbank aan een consortium bestaande uit eX:plain (Stichting Steunfonds ECABO) en de Coöperatie Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens. De komende dagen worden de contracten met het consortium getekend en kan worden begonnen met het verder vullen van de examenbank.
17 mrt 2014 Nieuws

Berichtgeving CDFD naar aanleiding ervaringen van eerste Wft-examens

Sinds 1 januari 2014 is het regime van de examinering van de Wft-examens gewijzigd. Enige weken later waren de meeste exameninstituten gereed om de inschrijvingen voor examens vanuit de Centrale Examenbank te starten. Begin februari jl. konden de exameninstituten de eerste examens afnemen. Vanaf 17 maart zullen ook de examens voor de permanente educatie (PE) voor de komende periode via deze examenbank afgenomen kunnen worden. Met de invoering van de Centrale Examenbank voor de Wft-examens beoogt het Ministerie van Financiën het niveau van de toetsing van bestaande en toetredenende financiële adviseurs op het terrein van kennis en vaardigheden te verhogen.
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.