Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
29 jan 2024 Nieuws

Kentekens op bijzondere bromfietsen (internetconsultatie)

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat bereidt een wijziging voor van onder meer de Regeling kentekens en kentekenplaten. Dit is nodig omdat vanaf 1 juli 2024 een kenteken verplicht is voor bijzondere bromfietsen.
17 nov 2021 Nieuws

Kamervragen over het overschrijven van een voertuig

Minister B. Visser gaf antwoord op Kamervragen over het overschrijven van een voertuig op een andere naam na overlijden.
28 jun 2021 Nieuws

Kentekenhouder en verzekeringnemer niet dezelfde persoon

Mag een verzekeraar een diefstalschade afwijzen nu het kentekenbewijs op naam van de zoon staat en de vader de verzekeringnemers is? Causaal verband tussen afwijkende tenaamstelling en diefstal auto?
14 mei 2021 Nieuws

Kenteken schorsen is nog niet verzekering schorsen

De kantonrechter begrijpt het standpunt van [gedaagde] zo, dat hij van mening is dat hij vanaf het moment dat het kenteken is geschorst (volgens [gedaagde]: 11 juni 2020) geen verzekeringspremie meer is verschuldigd.
25 jan 2021 Nieuws

Ontwerp-besluit tot wijziging van het Kentekenreglement

Het besluit houdt verband met de Wet van 3 juni 2020 tot wijziging van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering en de Faillissementswet in verband met de herziening van het beslagrecht en executierecht.
11 dec 2020 Nieuws

Beleid inzake controle informatieverstrekkingen uit het kentekenregister

Het kentekenregister kent gevoelige en niet-gevoelige gegevens. Niet-gevoelige gegevens zijn voor een ieder te raadplegen, onder andere op www.rdw.nl en via open data. Gevoelige gegevens zijn geclassificeerd in persoonsgegevens, fraudegevoelige gegevens en concurrentiegevoelige gegevens, zoals vastgelegd in de Beleidsregel gevoelige gegevens kentekenregister. Gevoelige gegevens worden slechts aan bepaalde ontvangers voor een bepaalde doelbinding verstrekt. Deze ontvangers dienen zorgvuldig met gevoelige gegevens om te gaan. De RDW houdt hier toezicht op. Hoe en waarom de RDW toezicht houdt op de informatieverstrekking, is vastgelegd in dit document.
22 mei 2019 Nieuws

Aanvraagformulier onvolledig, geen beroep op uitsluiting polisvoorwaarden

Een consument heeft zich bij Kifid beklaagd over het feit dat verzekeraar een autoschade niet wil dekken, omdat het kenteken van de auto niet op zijn naam staat. De consument vindt dat de verzekeraar hem vooraf had moeten waarschuwen dat hij alleen een auto kan verzekeren waarvan het kenteken staat op zijn naam of die van zijn partner.
25 jan 2019 Nieuws

Europees Hof beantwoordt vragen over erkenning Europese kentekenbewijzen

Het Hof van Justitie van de Europese Unie in Luxemburg heeft prejudiciële vragen beantwoord in zaken over kentekenbewijzen. In mei 2017 stelde de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in twee aparte verwijzingsuitspraken een aantal vragen aan het Hof.
7 dec 2018 Nieuws

Kifid: zonder kentekenbewijs deel III geen dekking voor gestolen auto

Vanwege de diefstal van haar auto doet een consument beroep op haar autoverzekering. De schadeverzekeraar wijst de schadeclaim af omdat de consument het kentekenbewijs deel III niet kan overleggen. De Geschillencommissie van Kifid concludeert dat deze afwijzing terecht is. In de verzekeringsvoorwaarden is duidelijk gesteld dat als een auto is gestolen, de verzekeraar alleen betaalt als onder andere aan de voorwaarde is voldaan dat deel III van het kentekenbewijs of het overschrijvingsbewijs wordt ingeleverd.
2 jan 2018 Nieuws

Nieuwe kentekenserie voor oldtimer motoren

De RDW is gestart met de uitgifte van een nieuwe kentekenserie voor oldtimer motorfietsen. Het gaat om motoren ouder dan 1 januari 1973. De nieuwe kentekenserie bestaat uit de combinatie “2 letters, 2 keer 2 cijfers”. Het eerste kenteken dat is uitgegeven is NM-00-01.
Getoond 1 tot 10 van 20. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.