Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 nov 2023 Nieuws

Moment van realiseren eigenwoningreserve na tijdelijke verhuur van de eigen woning

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wanneer een belastingplichtige een eigenwoningreserve realiseert bij tijdelijke verhuur van een te koop staande woning.
7 apr 2023 Nieuws

Overzicht tijdelijke huurcontracten

In een feitelijk overzicht staan de verschillende vormen van (tijdelijke) huurcontracten en de veranderingen die zouden volgen uit het nu voorliggende initiatiefwetsvoorstel en ingediende amendementen.
22 mrt 2023 Nieuws

Lokaal verbod op generieke tijdelijke verhuur (internetconsultatie)

De evaluatie van de tijdelijke huurcontracten en gesprekken met de stakeholders maakt duidelijk dat het gebruik van tijdelijke contracten in kwetsbare wijken kan leiden tot leefbaarheidsproblematiek. Dit is het gevolg van een hoge mutatiegraad, woononzekerheid en mogelijke uitbuiting van de huurders.
15 jun 2022 Kennis

Moment realisatie eigenwoningreserve bij tijdelijke verhuur te koop staande woning

Wanneer realiseert belastingplichtige een eigenwoningreserve voor de woning?
19 nov 2018 Nieuws

Staat van de Woningmarkt 2018

Minister Ollongren heeft de 'Staat van de Woningmarkt 2018' aan de Eerste en Tweede Kamer aangeboden. In de Staat van de Woningmarkt wordt een actueel beeld van de woningmarkt geschetst.
2 aug 2018 Nieuws

Geldverstrekker hoeft verhuur niet te gedogen

Consument voldoet niet meer aan de door de bank gestelde voorwaarden rond tijdelijke verhuur van het met het recht van hypotheek belaste verbonden onderpand. De huiseigenaar vordert via Kifid toestemming voor verhuur.
8 mei 2018 Nieuws

Verhuisregeling woning in de verkoop en kraakwacht (expat)

In geschil is of na het vertrek van (het gezin van) belanghebbende naar België, de woning nog kwalificeert als ‘eigen woning’ in de zin van artikel 3.111 van de Wet IB 2001. Het geschil spitst zich toe op de vraag of de woning aan een derde ter beschikking is gesteld of dat sprake is van een kraakwacht-situatie.
10 aug 2017 Nieuws

Toestemming geldverstrekker nodig bij verhuur op basis van Leegstandswet?

Een huiseigenaar heeft een woning die qua hypotheek 'onder water' staat. Hij heeft de woning in de verkoop staan maar de verkoop lukt niet. Daarom heeft hij een vergunning aangevraagd op grond van de Leegstandswet (Lw). Deze vergunning heeft hij voor de duur van vijf jaar, tot 1 augustus 2021 gekregen. De geldverstrekker heeft het verzoek van de huiseigenaar om de woning te mogen verhuren afgewezen.
27 dec 2016 Nieuws

Evaluatie verruiming Leegstandwet

Minister Blok heeft de Tweede Kamer het rapport “Evaluatie van de verruiming van de tijdelijke verhuurmogelijkheden in de Leegstandwet” over de doeltreffendheid en de effecten van de wijzigingen in de praktijk toegezonden.
23 nov 2016 Nieuws

Raad van State: geen kwijtschelding van de aan de geldverstrekker uitbetaalde verliesdeclaratie

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in hoger beroep een voormalige huiseigenaar in het ongelijk gesteld.

De Stichting WEW had zich op het standpunt gesteld dat het aangaan van dubbele woonlasten door te emigreren naar het buitenland terwijl de woning nog niet was verkocht, de oorzaak van het verlies is. Dat verlies dient voor rekening van appellanten (voormalige huiseigenaren) te blijven, omdat zij de keuze hebben gemaakt om te emigreren en daarbij het risico hebben genomen dat de woning met verlies zou worden verkocht.
Getoond 1 tot 10 van 28. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.