Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 feb 2022 Nieuws

Richtlijn Hypothecair Krediet (RHK)

Minister Kaag stuurde de Tweede Kamer de Nederlandse inbreng ten aanzien van de openbare raadplegingsprocedure van de Europese Commissie inzake de Richtlijn Hypothecair Krediet (RHK).
8 sep 2020 Nieuws

Is een vaste termijnverzekering een kapitaalverzekering?

De rechtbank is van oordeel dat de vaste termijnverzekering niet is aan te merken als kapitaalverzekering. Daarbij neemt de rechtbank in aanmerking dat - gelet op de in artikel 1 van de polisvoorwaarden vermelde - omschrijving van de vaste termijnverzekering, de polis het verzekerde bedrag altijd uitkeert aan eiseres of haar erfgenamen op de afgesproken einddatum, onafhankelijk van het in leven zijn van eiseres als verzekerde.
3 sep 2019 Nieuws

Cryptopartijen dienen zich voor te bereiden op toezicht DNB

Naar verwachting vallen vanaf 10 januari 2020 bedrijven die diensten aanbieden voor het wisselen tussen virtueel geld (crypto’s) en gewoon geld en bedrijven die cryptobewaarportemonnees aanbieden onder het integriteitstoezicht van De Nederlandsche Bank. Eerder zijn Kamervragen gesteld over digitaal Facebook geld en Libra.
23 jan 2017 Nieuws

Kifid wijst claim 'Zwitserse Franken' hypotheek af

Een consument stelt onvoldoende door te bank te zijn gewaarschuwd voor de risico's van de geldlening en gedurende de looptijd niet op de hoogte te zijn gehouden van de stand van zaken.
22 dec 2016 Nieuws

Kamervragen over hypotheekverstrekking in buitenlandse valuta

Minister Dijsselbloem heeft gereageerd op Kamervragen over het bericht ‘Inkomen niet in Euro’s? Dan geen hypotheek!’
Hij ziet op dit moment geen aanleiding voor verder onderzoek. Wel gaat hij de Europese Commissie om aandacht vragen voor de gevolgen die de regeling met betrekking tot hypothecaire kredieten in vreemde valuta met zich brengt.
26 sep 2016 Nieuws

Hoge Raad: Koersverlies omzetting Zwitserse francs hypotheek

De Hoge Raad heeft naar aanleiding van de eerdere uitspraak van het Hof een uitspraak gedaan op de vraag of het koersverlies als gevolg van een eerdere omzetting van een hypotheek (Box 1) leidt tot een fiscale aftrekpost.
25 aug 2016 Nieuws

Koersverlies omzetting Zwitserse francs hypotheek in Euro's aftrekpost?

Het Gerechtshof 's-Hertogenbosch heeft een uitspraak gedaan over een aftrekpost van belanghebbende. Belanghebbende heeft in 2007 zijn hypotheek (eigenwoningschuld) omgezet in Zwitserse francs vanwege de lage(re) rentestand. In 2010 heeft belanghebbende deze lening weer omgezet naar Euro's. Door de koersstijging van de Zwitserse franc ten opzichte van de Euro nam de omvang van de geldlening toe. In geschil is of het koersverlies ter grootte van € 127.678 is aan te merken als aftrekbare kosten m.b.t. de eigen woning als bedoeld in artikel 3.120 Wet IB 2001.
12 nov 2015 Nieuws

Rechtspraak: eigenwoninglening in Turkse lira’s

Een kasrondje waarbij twee broers een kruislingse financiering tot stand brachten, waarbij leningen waren verstrekt in Turkse Lira en belanghebbenden per saldo geen enkel valutarisico hebben gelopen, is door de Rechtbank als fraus legis aangemerkt.
13 aug 2012 Nieuws

Hypotheek in Zwitserse frank pakt duur uit

Een hypotheek in Zwitserse franken kan voor Nederlanders uitdraaien op een financieel drama. Zo’n vijf jaar terug leek een hypotheek in Zwitserse franken een gunstige keuze vanwege de lage hypotheekrente. Door de waardestijging van de frank blijkt het echter een dure keuze. Hun schuld omgerekend naar euro’s kan in korte tijd met wel 30 procent zijn gestegen.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.