Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 mei 2022 Nieuws

Belang melden DUO schuld

De consument heeft in 2017 (met zijn toenmalige partner) een hypothecaire lening afgesloten bij de hypotheekverstrekker. In 2021 heeft hij bij de hypotheekverstrekker om een verhoging van die hypothecaire geldlening verzocht.
28 mei 2021 Nieuws

Opnemen van studieschulden in het BKR-register

Minister I. van Engelshoven gaf antwoord op Kamervragen over het opnemen van studieschulden in het BKR-register.
6 okt 2020 Nieuws

Niet melden gebrek door verkopende makelaar

Kopers hebben op 20 juni 2018 een bod op de woning uitgebracht van € 357.000,00, zonder voorbehouden, waarmee zij de woning hebben verkregen. De koopovereenkomst is op 6 juli 2018 ondertekend en de woning is op 31 augustus 2018 gepasseerd. Op 6 september 2018 heeft een bouwkundig expert van [naam] (hierna: [bouwkundige] ) de woning geïnspecteerd. In het bouwkundige rapport wordt o.a. vermeld: Onderdeel; Metsel en voegwerk, Bijzonderheid: Dit is niet vermeld bij de aankoop, hiermee is de verkoper de meldingsplicht niet na gekomen. Gebrek: Afgebroken muur delen (stormschade)
7 sep 2017 Nieuws

Vrijstellingsregeling prospectusplicht

De vrijstellingsregeling van de prospectusplicht wijzigt per 1 oktober 2017. De vrijstelling wordt verhoogd naar €5 miljoen. Daarnaast moeten ondernemingen die gebruik maken van de vrijstelling voldoen aan een aantal voorwaarden. De minister van Financiën heeft dit bekend gemaakt.
28 aug 2017 Nieuws

Rapport Experiment inlichtingenplicht Algemene nabestaandenwet (Anw)

De SVB heeft in samenwerking met SZW een experiment uitgevoerd om te bezien wat het effect is van een persoonlijke en vriendelijke herinneringsbrief waarin nabestaanden gevraagd worden om na te gaan hoe hun leefsituatie zich verhoudt tot de wettelijke regels.
21 aug 2017 Nieuws

Meldplicht voor nieuwe zorgaanbieders

Nieuwe zorgaanbieders worden verplicht zich te melden voordat zij kunnen starten met het verlenen van zorg. Dat staat in het wetsvoorstel Wet toetreding zorgaanbieders waarmee de ministerraad op voorstel van minister Schippers heeft ingestemd.
9 aug 2017 Nieuws

Verkoop woning met ondeugdelijke dakconstructie

Een beroep op de koopovereenkomst waarin koper de woning aanvaard met alle daarbij behorende zichtbare en onzichtbare gebreken houdt geen stand bij de rechtbank. Het niet melden door verkoper van de ondeugdelijke dakconstructie komt dan ook voor rekening van de verkoper.
4 aug 2017 Nieuws

Bij ontbreken notarieel samenlevingscontract toch partnerpensioen?

In een vonnis van de kantonrechter in de rechtbank Noord-Holland heeft de kantonrechter ondanks het ontbreken van een notarieel samenlevingscontract toch een partnerpensioen toegekend. In het pensioenreglement van het pensioenfonds staat o.a. "de partners een duurzame gemeenschappelijke huishouding zijn aangegaan die is vastgelegd in een notarieel samenlevingscontract".
11 mei 2017 Nieuws

21 procent meldingen datalekken uit sector financiële dienstverlening

Van januari tot en met maart 2017 zijn er ruim 2300 datalekken gemeld aan de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). De meeste datalekken werden gemeld vanuit de sectoren gezondheid en welzijn (27%), financiële dienstverlening (21%) en openbaar bestuur (20%). Dit meldt Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
12 feb 2016 Nieuws

DNB lanceert Meldpunt Misstanden

Met het DNB Meldpunt Misstanden wil DNB een extra ingang bieden om misstanden in de financiële sector te voorkomen of te beëindigen. Professionals in de financiële sector, zoals werknemers, maar ook adviseurs en juridisch dienstverleners kunnen in aanraking komen met vormen van ernstige overtreding van wet- en regelgeving bij een financiële instelling. Denk aan fraude, corruptie, belangenverstrengeling, witwassen en terrorismefinanciering.
Getoond 1 tot 10 van 14. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.