Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
6 jan 2023 Kennis

Whitepaper 'Boedelmenging en hypotheekrenteaftrek'

Rekenmodel alleen voor abonnees
Ongetwijfeld heeft u het in de adviespraktijk meegemaakt. Een stelletje dat allebei eerder een huis (hypotheekrenteaftrek) heeft gehad en nu een ander huis kopen. Gemakshalve is de trouwdatum gelijk aan de passeerdatum. En u weet: trouwen = boedelmenging. Hoe gaat dit nu met de hypotheekrenteaftrek? Bereken met het rekenmodel eenvoudig de leningdelen en bijbehorende resterende looptijden.
15 okt 2021 Kennis

Pre-boedelmenging eigenwoningreserve

1a. de overgang van de eigenwoningreserve (EWR) in huwelijkssituaties;
Onder een pre-boedelmenging EWR wordt verstaan een EWR die is ontstaan vóór het huwelijk of vóórdat boedelmenging als gevolg van het wijzigen van huwelijkse voorwaarden plaatsvindt.
15 okt 2021 Nieuws

Reparatiewetgeving hypotheekrenteaftrek in de maak

Staatssecretaris Vijlbrief stuurde de voorgenomen wetswijzigingen van de toepassing eigenwoningregeling bij partners naar de Tweede Kamer.
29 sep 2021 Kennis

Het besluit van Eric Wiebes & Menno Snel ontrafeld

Alleen voor Fintool Kennisbankabonnees
Met het langverwachte besluit 'Eigenwoningregeling; eigenwoningreserve en eigenwoningschuld bij gezamenlijke aankoop eigen woning en gezamenlijk aangaan eigenwoningschuld partners' is meer duidelijkheid gegeven omtrent de fiscaliteit van de leningdelen.
Toch gaf het besluit een hoop verwarring onder huiseigenaren en hypotheekadviseurs. Vandaar dat de redactie van Fintool aan de hand van een aantal voorbeelden en aandachtspunten weergeeft waar de problematiek uit bestaat.
6 jun 2019 Nieuws

Meer duidelijkheid over duur renteaftrek en berekening hypotheekbedragen

De vraag van de heer K. is of het renteaftrekverleden van de ene echtgenoot door een huwelijk in algehele gemeenschap van goederen voor 50% overgaat op de andere echtgenoot vanwege de civielrechtelijke boedelmenging. Staatssecretaris M. Snel heeft antwoord gegeven.
22 mrt 2018 Nieuws

Ruim helft samenwonenden heeft geen samenlevingscontract

Veel stellen wonen samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Tijdens het samenwonen worden veel keuzes gemaakt die invloed hebben op hun (gezamenlijke) financiële situatie. Toch maken veel mensen hier geen afspraken over. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op financiële problemen. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.