Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
4 mrt 2024 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over het in aftrek brengen van rente over de eigenwoningschuld

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of een belastingplichtige de keuze heeft om de betaalde rente van de eigenwoningschuld niet in de aangifte op te geven, als hij wel recht op renteaftrek heeft.
27 nov 2023 Nieuws

Standpunt gepubliceerd over een mantelzorgwoning en de eigenwoningregeling en box 3

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wat de gevolgen zijn van een mantelzorgwoning voor de ouders in de tuin van de belastingplichtige voor de eigenwoningregeling en voor de belastingheffing in box 3.
27 nov 2023 Nieuws

Moment van realiseren eigenwoningreserve na tijdelijke verhuur van de eigen woning

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord wanneer een belastingplichtige een eigenwoningreserve realiseert bij tijdelijke verhuur van een te koop staande woning.
27 nov 2023 Nieuws

Waardering van een woning voor de eigenwoningreserve

De Kennisgroep onroerende zaken heeft de vraag beantwoord of bij de bepaling van de eigenwoningreserve rekening moet worden gehouden met de waardering van een verhuurde woning in box 3.
9 mei 2023 Nieuws

Voorlopige inhoud pakket en wetsvoorstel Belastingplan 2024

In de vorige beleids- en uitvoeringsagenda heb ik (staatssecretaris Marnix L.A. van Rij) aangegeven een visie op de eigenwoningregeling te willen te ontwikkelen. Ik wil in deze visie inzichtelijk maken wat de bevindingen van het onderzoek naar de fiscale regelingen, de beleidsdoorlichting Woningmarkt en de reeds bestaande onderzoeken in samenhang betekenen. Ik streef ernaar om mijn visie in de loop van 2024 aan uw Kamer te doen toekomen.
9 jan 2023 Kennis

Alsnog draagplichtovereenkomst opstellen?

U kent ze vast wel. Een ongehuwde relatie (starter/doorstromer) die in 2017 een huis kocht (wie had toen al van een draagplichtovereenkomst gehoord?), of een starter/doorstromer die in 2018 een huis kocht (en nog wel naar de notaris zouden gaan - niet dus).
Helpdeskvraag wordt dan: "Kan achteraf nog een draagplichtovereenkomst worden opgesteld?"
Als antwoord volgt dan: "Dat hangt er maar net van af hoe de desbetreffende casus is. Soms wel, niet, liever niet..."
17 jun 2022 Kennis

Waardering woning bij vervreemding door verhuur

Belastingplichtige gaat zijn woning verhuren. Dit is een gebeurtenis waardoor de woning voor de eigenwoningregeling niet meer wordt aangemerkt als eigen woning. Dit wordt een vervreemding genoemd. Op het moment van vervreemding moet de eigenwoningreserve worden vastgesteld en verhuist de woning naar box 3. Doordat de verhuurde woning onder de huurbescherming valt, wordt bij de waardering van de verhuurde woning in box 3 de WOZ-waarde van de woning vermenigvuldigd met de leegwaarderatio.
15 jun 2022 Kennis

Moment realisatie eigenwoningreserve bij tijdelijke verhuur te koop staande woning

Wanneer realiseert belastingplichtige een eigenwoningreserve voor de woning?
3 feb 2022 Nieuws

Tussentijds overstappen naar andere hypotheekadviseur niet zonder (financieel) risico

Op 15 januari 2021 hebben partijen, na het voeren van enkele gesprekken, een overeenkomst gesloten, waarbij de hypotheekadviseur aan de consument een persoonlijk hypotheekadvies heeft verstrekt met betrekking tot een door de consument aan te kopen woning. Dit advies is door de consument diezelfde dag ondertekend.
17 dec 2021 Nieuws

Wijziging besluit DGB2010/3057M (Eigenwoningregeling; bijleenregeling)

De wijziging betreft een goedkeuring voor belastingplichtigen, waarvan de woning door de aardbevingsschade in Groningen moet worden gesloopt en waarbij de Nationaal Coördinator Groningen dan wel de gemeente in kwestie heeft bepaald dat zij hun nieuwe woning op een andere locatie moeten bouwen.
Getoond 1 tot 10 van 45. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.