Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 mrt 2024 Nieuws

Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU)

Het doel van de MDIEU-regeling is dat zoveel mogelijk mensen gemotiveerd, gezond en productief hun pensioen kunnen bereiken. De regeling kent twee onderdelen: duurzame inzetbaarheid (DI; verplicht) en eerder uittreden (RVU; optioneel).
16 nov 2022 Nieuws

Wordt de RVU-drempelvrijstelling jaarlijks geïndexeerd?

Ja, de hoogte van de drempelvrijstelling, het RVU-bedrag dat is vrijgesteld van RVU-heffing, wordt jaarlijks geïndexeerd. Het bedrag staat vermeld in de wet op de Loonbelasting, artikel 32ba, zevende lid. De hoogte (in 2022: €1.874 bruto per maand, ofwel €22.488 bruto per jaar) is gelijk aan een netto AOW-uitkering van een alleenstaande en wordt in lijn daarmee jaarlijks bijgesteld.
1 jul 2022 Nieuws

Wetsvoorstel herziening bedrag ineens

De wijziging van de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen in verband met de herziening van de mogelijkheid tot afkoop in de vorm van een bedrag ineens alsmede tot wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 (Wet herziening bedrag ineens) is aan de Tweede Kamer toegezonden.
23 mei 2022 Nieuws

RVU onderzoeken MDIEU

Naar aanleiding van een eerdere toezegging is de Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van het herhaal-onderzoek naar cao-afspraken over regelingen voor vervroegd uittreden (hierna: RVU’s) en het onderzoek naar niet-deelname aan RVU’s.
3 jan 2022 Nieuws

Verlofstuwmeren en regelingen voor vervroegde uittreding

Met een V&A heeft de Belastingdienst de vraag of een werkgever de RVU-eindheffing van artikel 32ba van de Wet op de loonbelasting 1964 moet afdragen over het tijdens de opname van een verlofstuwmeer uitbetaalde loon beantwoord/ geactualiseerd.
23 dec 2021 Nieuws

Tarieven, bedragen en percentages loonheffingen vanaf 1 januari 2022

In een uitgebreid overzicht staan de tarieven, bedragen en percentages vanaf 1 januari 2022.
1 dec 2021 Nieuws

Vaststellen aantal maanden voor omvang RVU-drempelvrijstelling

Het Centraal Aanspreekpunt Pensioenen heeft de vraag hoeveel maanden in aanmerking mogen worden genomen voor de berekening van de RVU-drempelvrijstelling in geval van mede door de werkgever gefinancierd verlof, direct voorafgaande aan pensionering op de AOW-leeftijd beantwoord.
1 dec 2021 Nieuws

Kamerbrief onderzoek naar cao-afspraken RVU

Minister Koolmees stuurde de Tweede Kamer een reactie op een eerdere motie met een verzoek een inventarisatie een inventarisatie uit te voeren naar cao-afspraken over regelingen voor vervroegde uittreding (RVU’s), en voor zover mogelijk de eerste signalen van het gebruik.
10 nov 2021 Nieuws

RVU-drempelvrijstelling bij samenloop van RVU-uitkering en (tijdelijk verhoogde) pensioenuitkering

Dit V&A behandelt de vraag of de tijdelijke RVU-drempelvrijstelling van artikel 32ba, zevende lid, van de Wet op de loonbelasting 1964 wordt beperkt indien de RVU-gerechtigde naast de RVU-uitkering een (tijdelijk verhoogde) pensioenuitkering ontvangt.
28 jul 2021 Nieuws

Wat betekent de versoepeling van de RVU-regeling voor oudere werknemers?

Als oudere werknemer kunt u mogelijk makkelijker eerder stoppen met werken. Uw werkgever betaalt tot eind 2025 minder belasting over de uitkering die hij u betaalt tot uw AOW. U kunt eerder stoppen met werken als u afspraken heeft met uw werkgever hierover.
Getoond 1 tot 10 van 32. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.