Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
12 jan 2024 Nieuws

Gebruik van inpandige foto’s bij uitvoering Wet WOZ

Voor de WOZ-waardebepaling vragen gemeenten soms informatie aan inwoners over de inpandige situatie van hun woning. Een van de opties is om foto’s aan te leveren via een foto-app. Hierover ontstonden vragen in 2022. Inmiddels is er meer duidelijkheid.
1 jul 2022 Nieuws

Alle eenmanszaken kunnen gegevens afschermen

Alle eenmanszaken kunnen straks altijd hun vestigingsadres volledig laten afschermen in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK). Nu kan dat alleen voor het woonadres en op verzoek met het vestigingsadres wanneer er sprake is van dreigingen.
22 feb 2022 Nieuws

Oproep aan gedupeerden toeslagenaffaire

Zorgverzekeraars Nederland doet namens alle zorgverzekeraars een dringende oproep aan gedupeerden van de toeslagenaffaire met schulden aan zorgverzekeraars om zich te melden bij het centrale loket private schulden www.sbn.nl.
3 apr 2020 Nieuws

Inzage medisch dossier mag alleen met toestemming patiënt

Artsen op de huisartsenpost of spoedeisende hulp mogen alleen met toestemming van coronapatiënten het medisch dossier bij hun huisarts inzien via een elektronisch uitwisselingssysteem.
5 dec 2019 Nieuws

Mag geldverstrekker kopie van de belastingaangifte opvragen?

In het kader van een hypotheekaanvraag heeft de Bank een kopie van de belastingaangifte van Consument opgevraagd. Consument stelt dat de Bank al over voldoende informatie beschikte om de hypotheekaanvraag te kunnen beoordelen en dat een kopie van de belastingaangifte dus niet noodzakelijk was.
4 dec 2019 Nieuws

Nieuw Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmacht

Het Verbond van Verzekeraars heeft een nieuwe Voorbeeld Samenwerkingsovereenkomst Volmacht (VSV 2019) gepubliceerd. Met de nieuwste VSV kunnen verzekeraars voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving, waaronder de AVG en IDD, en de recente Good Practice van DNB over uitbesteding aan gevolmachtigden.
11 jun 2019 Nieuws

Kabinet helpt de privacy van mensen beter te beschermen

De wereld digitaliseert in zo’n rap tempo dat mensen snel hun privacy uit het oog kunnen verliezen. Uiteraard biedt technologie veel kansen, maar er kleven ook risico’s aan. Zo delen mensen – bedoeld of onbedoeld – allerlei gegevens in ruil voor gemak. Grote techbedrijven profiteren daarvan zonder duidelijk op de gevolgen voor de privacy te wijzen. Het kabinet wil daarom meer doen tegen ongebreideld gegevens slurpen door bedrijven en daarnaast de mogelijkheden voor mensen vergroten om de eigen privacy te beschermen. Dat schrijft minister Dekker (voor Rechtsbescherming) in een brief aan de Tweede Kamer.
28 feb 2019 Nieuws

Rapport verdergaande openbaarheid WOZ

In een rapport worden de mogelijkheden en knelpunten ten aanzien van verdergaande openbaarheid van de WOZ-waarden van niet-woningen en bulklevering van de WOZ-waarden (open data) alsmede oplossingsrichtingen beschreven.
19 feb 2019 Nieuws

Kamervragen over privacyregels bij de Belastingdienst

Over welke informatiebronnen kan de inspecteur van de Belastingdienst beschikken bij de controle op de juistheid van aftrekposten in de inkomstenbelasting?
1 feb 2019 Nieuws

Kamervragen over de behandeling van bankgegevens

Minister Hoekstra heeft gereageerd op Kamervragen naar aanleiding van berichtgeving over de behandeling van bankgegevens.
Getoond 1 tot 10 van 32. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.