Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
21 feb 2024 Nieuws

Creëren zelfstandige woongelegenheid voor mantelzorg

Minister De Jonge informeerde de Eerste Kamer over welke mogelijkheden de Huisvestingswet 2014 biedt om in een zelfstandige woning een zelfstandige woongelegenheid te creëren in het kader van de mantelzorg.
1 nov 2021 Nieuws

Antwoorden op Kamervragen over mantelzorgwoningen

Minister Ollongren gaf antwoord op vragen over het artikel 'Wij geven passende zorg zonder dat de gemeente iets hoeft te doen', over mantelzorgvoorzieningen bij woningen.
7 sep 2020 Nieuws

Kamervragen mantelzorgregels

Minister Koolmees gaf antwoord op Kamervragen over mensen die van tafel en bed gescheiden zijn, dat dezelfde mantelzorgregels van toepassing voor de AOW als op mensen die niet getrouwd zijn.
23 mrt 2018 Nieuws

Kamervragen bericht uitvaartkosten voor rekening mantelzorger

Minister K.H. Ollongren heeft gereageerd op Kamervragen over de vraag of het acceptabel is dat een mantelzorger de kosten van een begrafenis moet betalen. Dit vanwege onbekendheid met de Wet op de lijkbezorging (Wlb).
16 mei 2017 Nieuws

Meer eigen verantwoordelijkheid in ouderenzorg

Door de hervormingen in de langdurige thuiszorg hebben mensen meer verantwoordelijkheid voor het organiseren van de eigen zorg. Niet iedereen wil en kan dat. Uit Netspar-onderzoek blijkt dat met name de hoogte van het inkomen en de aanwezigheid van een partner of mantelzorger daarbij een belangrijke rol spelen. Verder blijkt dat een derde van de huishoudens uit voorzorg spaart voor toekomstige zorgkosten. Zij verwachten dat het pensioen daarvoor niet toereikend is. Een even grote groep spaart, ondanks de verwachting van een ontoereikend pensioen, niet voor toekomstige zorgkosten, in het geval van ziekte zijn zij afhankelijk van zorgvoorziening vanuit de overheid.
25 jan 2017 Nieuws

Uitspraak Centrale Raad van Beroep leidt tot Kamervragen

Staatssecretaris J. Klijnsma heeft gereageerd op Kamervragen over een recente uitspraak van de Centrale Raad van Beroep inzake ongehuwd samenwonenden.
13 jan 2017 Nieuws

Weigering pgb onterecht als uitwonend kind geen mantelzorg wil bieden

De Centrale Raad van Beroep heeft op 11 januari 2017 geoordeeld dat de gemeente Etten-Leur het persoonsgebonden budget (pgb) van betrokkene ten onrechte had beëindigd omdat van haar uitwonende dochter mocht worden verwacht dat zij als mantelzorger haar moeder zou helpen bij het huishouden.
7 dec 2016 Nieuws

Verboden onderscheid bijstand voor samenwoners met zorgbehoefte

De Centrale Raad van Beroep heeft op 6 december 2016 uitspraak gedaan over een zorgbehoevende bijstandsgerechtigde die samenwoont met haar zorgverlener. In die situatie worden een samenwonende broer en zus voor de bijstand niet als gehuwden beschouwd.
De Raad heeft geoordeeld dat er geen rechtvaardiging is voor verschillende behandeling van samenwonende tweedegraadsbloedverwanten (zoals broers en zussen) en andere ongehuwd samenwonenden, indien één van hen zorgbehoevend is. Betrokkene heeft in beginsel recht op bijstand als alleenstaande.
26 okt 2016 Nieuws

Werken, zorgen en leren in de toekomst

Nederlanders verrichten naast hun werk steeds vaker zorgtaken en daarnaast wordt van hen verwacht dat zij blijven leren. Aan de hand van nieuwe cijfers over tijdsbesteding gaat de SER in zijn advies Een werkende combinatie in op de vraag hoe we al dat ‘gecombineer’ organiseren en hoe we mensen kunnen toerusten. Het combineren brengt zeker ook verrijking met zich mee en biedt mensen kansen, maar het gaat ook gepaard met spanningen. Veel werkenden, ook jongeren, voelen zich regelmatig opgejaagd. Een blik op de toekomst laat zien dat de trend van het combineren doorzet. Zo is er een groeiende behoefte aan mantelzorg, onder meer als gevolg van de vergrijzing.
27 mei 2016 Nieuws

Rijksoverheid start proef vrijwillig delen van verlof

Werknemers bij het Rijk kunnen bij wijze van proef bovenwettelijke verlofdagen met collega’s gaan delen. Op die manier kunnen mensen die bovenwettelijke verlofdagen over hebben hun collega’s helpen die tijd nodig hebben voor bijvoorbeeld mantelzorg.
Getoond 1 tot 10 van 19. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.