Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
29 okt 2021 Nieuws

Uitvoeringsbesluit verordening Europese crowdfundingdienstverleners voor bedrijven

Crowdfunding is een vorm van financiering waarbij een geldvrager middels een bemiddelend (elektronisch) platform – het crowdfundingplatform – financiering verkrijgt van een groep geldgevers (de crowd). Deze manier van financiering kenmerkt zich door laagdrempeligheid; het stelt ondernemingen in staat op relatief eenvoudige wijze een grote groep aan potentiële (kleine) investeerders te bereiken en vormt voor investeerders een mogelijkheid om kleine investeringen te doen in diverse ondernemingen.
6 sep 2021 Nieuws

Herziening richtlijn consumentenkrediet

Minister Sigrid A.M. Kaag heeft een aantal fiches aan de Tweede Kamer toegezonden, waaronder de fiche 'Fiche 5: Herziening richtlijn consumentenkrediet'.
7 jun 2021 Nieuws

Conceptregeling implementatie en uitvoering crowdfunding (internetconsultatie)

De conceptregeling voorziet in hoofdzaak in enkele vrijstellingen om aan de richtlijn te voldoen en een goede werking van de verordening te borgen.
9 apr 2021 Nieuws

Verkenning naar non-bancaire mkb-financiering

Het midden- en kleinbedrijf is steeds vaker aangewezen op alternatieve financieringsvormen zoals factoring en equipment lease. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bracht deze snelgroeiende markt verder in kaart en ziet met name risico’s voor kleine ondernemers.
11 aug 2020 Kennis

Matiging vergoedingsrente ook bij crowdfunding?

Geldlener wil zijn drie hypothecaire geldleningen bij de Stichting oversluiten. De Stichting wil alleen meewerken aan doorhaling van de hypotheekinschrijvingen in de openbare registers als geldlener – naast de uitstaande bedragen – ook de contractuele boeterente voldoet, omdat de aflossing enkele weken eerder plaats zal vinden dan overeengekomen. Volgens geldlener is die boeterente niet of slechts gedeeltelijk verschuldigd.
16 jul 2019 Nieuws

Kamervragen kosten crowdfunding

Minister Hoekstra gaf antwoorden op Kamervragen over de kosten van crowdfunding. De vragen gingen over het bericht 'Tientallen kleine bedrijven failliet door hoge kosten crowdfunding'.
5 jun 2019 Nieuws

Kifid ook voor mkb’er met klacht over alternatieve financiering

Vanaf 1 juli 2019 kunnen kleinere mkb-ondernemers en zzp’ers ook met een klacht over een alternatieve financiering terecht bij Kifid, het klachteninstituut voor financiële dienstverlening. Heeft een kleinere ondernemer een klacht over zijn alternatieve financiering en heeft de betrokken financier de Gedragscode MKB Financiers ondertekend, dan is Kifid het toegankelijke en deskundige alternatief voor een gang naar de rechter.
9 apr 2019 Nieuws

Kamervragen over misbruik crowdfundkanalen

Minister Hoekstra gaf de Tweede Kamer antwoorden op Kamervragen over misbruik van crowdfundkanalen.
13 okt 2017 Nieuws

Internetconsultatie Crowdfunding

Crowdfunding is een financieringsvorm, waarbij geldvragers geld van het publiek aantrekt. Met het meer volwassen worden van de markt groeit het belang van een toekomstbestendig juridisch kader gekoppeld aan goed en effectief toezicht. Het is daarom wenselijk te onderzoeken op welke wijze aanpassingen in wet- en regelgeving verder bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van crowdfunding.
25 jul 2017 Nieuws

AFM ziet risico’s voor crowdfunding-investeerders

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft de voorschriften voor crowdfunding-platformen geëvalueerd. Uit het onderzoek komen risico’s naar voren die prioriteit hebben voor de AFM. Er is sprake van schaarste in de crowdfunding-markt. Onder druk van deze schaarste nemen crowdfunding-investeerders in zeer korte tijd financiële beslissingen.
Getoond 1 tot 10 van 25. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.