Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
28 jul 2023 Nieuws

Update Leidraad Pensioenadvies

In 2010 publiceerde de AFM haar eerste pensioenadviesleidraad. Deze werd gevolgd door een update in 2018. Vanwege de pensioentransitie, en de aanpassingen die daarvoor zijn gedaan in de Pensioenwet, is de leidraad nu geactualiseerd en is een aantal adviesthema’s toegevoegd.
26 aug 2022 Nieuws

Website voor publiek over voorgenomen nieuwe pensioenregels

Op de website Onsnieuwepensioen.nl is informatie op hoofdlijnen te vinden over de voorgenomen nieuwe regels voor pensioen. Als de Tweede en Eerste Kamer akkoord gaan, gaan deze regels naar verwachting per 1 januari 2023 in.
9 feb 2022 Nieuws

Witte vlek op pensioengebied

In Nederland is het primair aan sociale partners om een aanvullende pensioenregeling overeen te komen en aan te bieden. Dit is echter niet verplicht. Dat leidt ertoe dat niet alle werknemers pensioen opbouwen via hun werkgever en er een zogenoemde “witte vlek” ontstaat.
10 mei 2021 Nieuws

Tegenvallend pensioen uit beschikbare premieregeling

U heeft pensioen opgebouwd in een beschikbare premieregeling: gedurende uw dienstverband is er een bepaald kapitaal opgebouwd waarvoor u nu zelf een pensioenuitkering moet aankopen. De offerte van de verzekeraar met daarin de hoogte van uw toekomstige maandelijkse pensioenuitkering valt echter nogal tegen. U wilt weten of u hier iets tegen kunt ondernemen.
21 jul 2020 Kennis

De fiscale aspecten van adviseren op declaratiebasis

Adviesmatch en de trend tot meer transparantie hebben grote invloed op de wijze waarop u uw geld verdient. Steeds vaker kiezen intermediairs voor beloning op declaratiebasis. Wat zijn daar de fiscale gevolgen van?
27 jun 2019 Nieuws

Concept Wijzigingsbesluit financiële markten 2019

Minister Hoekstra heeft de Eerste en de Tweede Kamer het ontwerp van het Wijzigingsbesluit financiële markten 2019 toegezonden.
7 jan 2019 Nieuws

Pensioenrichtleeftijd lager dan 68 jaar vanaf 1 januari 2018

Moet per 1 januari 2018 in een pensioenregeling altijd een pensioenrichtleeftijd van 68 jaar of ouder worden opgenomen?
11 dec 2018 Nieuws

Meer keuzevrijheid leidt niet tot meer pensioenbetrokkenheid

Het ontbreken van keuzevrijheid in het Nederlandse pensioenstelsel wordt wel genoemd als oorzaak voor lage pensioenbetrokkenheid. Uit Netspar-onderzoek onder Zweedse pensioendeelnemers blijkt echter dat meer keuzevrijheid niet automatisch leidt tot een hogere betrokkenheid.
6 aug 2018 Nieuws

AFM actualiseert leidraad tweede pijler pensioenadvies

Om pensioenadviseurs bij hun adviespraktijk te ondersteunen, heeft de AFM de ‘Leidraad tweede pijler pensioenadvisering’ geactualiseerd. Deze leidraad vervangt een eerdere versie van elf afleveringen uit 2009. De AFM verwacht van pensioenadviseurs dat zij de geactualiseerde leidraad toepassen in hun pensioenadviespraktijk.
28 jul 2017 Nieuws

Afwijken gegeven advies, valt adviseur niet aan te rekenen

Consument en haar echtgenoot hebben anders dan het advies van de adviseur gekozen voor een pensioenuitkering zonder nabestaandenuitkering. De echtgenoot van consument is overleden en de koopsom is toegevallen aan de verzekeraar.
Getoond 1 tot 10 van 34. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.