Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
18 sep 2020 Kennis

Rekenmodel: bestaande eigenwoningschuld

Update mei 2019
Regelmatig dient een hypotheekadviseur de 'bestaande eigenwoningschuld' vast te stellen om o.a. de maximale hoogte van een aflossingsvrije lening vast te stellen.
9 apr 2020 Nieuws

Vastlegging informeren consumenten

Consumenten stellen dat de Bank haar zorgplicht heeft geschonden door Consumenten niet te informeren over een fiscale wetswijziging. De Bank heeft Consumenten een brief gestuurd met informatie over de fiscale wetswijziging, maar Consumenten geven aan dat zij deze brief niet ontvangen hebben.
2 apr 2020 Kennis

Looptijd verlengen

Rekenmodel - alleen voor abonnees
In de media was een suggestie te lezen de looptijd van annuïtaire leningen met 12 maanden te verlengen, als lastenverlichting. In een rekenmodel is deze suggestie uitgewerkt.
26 jul 2019 Nieuws

Informatieplicht bij bemiddelaar of geldverstrekker?

Consument stelt dat (de rechtsvoorganger van) de Bank haar zorgplicht heeft geschonden door Consument niet te informeren over een fiscale wetswijziging (het niet meer kunnen afsluiten van een KEW. Relatie had een box 3 levensverzekering).
28 feb 2018 Kennis

Rekenmodel: Aanpassing Woonakkoord februari 2013

Alleen voor abonnees
Diverse partijen stellen dat de aanpassing van het woonakkoord (50% aflossingsvrij) toch positieve kanten heeft. Fintool heeft een rekenmodel gemaakt, waaruit blijkt dat de aanpassing van het woonakkoord, zoals deze week bekend gemaakt is, een blok aan het been is.
26 sep 2017 Nieuws

Antwoorden Kamervragen verplichting hypotheekrenteaftrek

Staatssecretaris Wiebes heeft antwoorden gegeven op vragen over de verplichting tot gebruik van hypotheekrenteaftrek.
11 mei 2016 Nieuws

Welke datum geldt voor melding Belastingdienst voor 'familiehypotheek'?

Voor leningen waar een aflossingsverplichting (BP2013) geldt, kunnen tijdens de looptijd mutaties optreden, of is sprake van een eerste melding. 'Familiehypotheken / BV leningen', niet zijnde reguliere bankhypotheken die in 2013 / 2014 of 2015 zijn afgesloten, hebben een 'meldingsplicht'. Welke datum kan dan maximaal aangehouden worden? 31 januari a.s., 31 december of een andere datum?
11 jun 2014 Nieuws

Pleidooi voor versoepeling overgangsrecht hypotheken bij echtscheiding

De Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond hebben in een gezamenlijke brandbrief aan Minister Blok aandacht gevraagd voor het probleem van gescheiden huiseigenaren, die (mogelijk) in de financiële problemen komen door de nieuwe strenge hypotheekregels (het annuïtair aflossen van het 'overgenomen' aandeel van de ex-partner in de eigenwoningschuld). In de brief komen ze ook met een mogelijke oplossing.
15 mei 2014 Nieuws

2. Afzonderlijke toets overgangsrecht uitkering bij leven en ten gevolge van overlijden?

Vraag en antwoord van Kennisgroep Verzekeringsproducten
Voor kapitaalverzekeringen die bestonden op 14 september 1999 geldt als voorwaarde voor behoud van eerbiedigende werking en voor de bijzondere waardevrijstelling van onderdeel AN Invoeringswet Wet IB 2001 dat voor de beoordeling of de verzekerde rechten zijn verhoogd, de leven- en de overlijdenscomponent afzonderlijk moeten worden bezien. Voor de beoordeling of met betrekking tot een KEW is voldaan aan de voorwaarden voor toepassing van het overgangsrecht, moeten de leven- en de overlijdenscomponent in beginsel afzonderlijk worden bezien overeenkomstig de voorgaande overgangsregimes voor kapitaalverzekeringen. Dit houdt in dat het verzekerde kapitaal c.q. de te betalen premies voor de verzekerde uitkering bij leven afzonderlijk van het verzekerde kapitaal c.q. de te betalen premies voor de verzekerde uitkering ten gevolge van overlijden, moeten worden getoetst.
8 nov 2013 Nieuws

Woning gekocht in 2012, verbouwing in 2013

Helpdeskvraag
Een relatie van ons heeft in 2012 een woning aangekocht (€150.000), waarbij in eerste instantie een verbouwing voor een keuken (€10.000) is meegenomen in de financiering. De hypotheek is een levenhypotheek, zonder annuïtaire aflossing. Volgende maand gaat relatie naar de notaris voor levering. Nu blijkt echter dat de verbouwing voor de keuken niet door is gegaan, maar dat er een dakkapel voor in de plaats is gekomen qua bouwdepot. Moet het hypotheekadvies aangepast worden? Hoofdsom blijft ongewijzigd.
Getoond 1 tot 10 van 52. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.