Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
5 apr 2024 Nieuws

Vereniging van Eigenaren

Op 1 januari 2022 waren er 135 duizend Verenigingen van Eigenaren (VvE) die samen ruim 1,4 miljoen woningen beheerden. De meerderheid van de VvE’s beheerde echter een relatief klein aantal woningen. Slechts 15 procent van de VvE’s bestond uit meer dan 20 adressen. Dit meldt het CBS.
11 mrt 2024 Nieuws

VvE en airco aan buitenzijde plaatsen

Een appartement eigenaar wenst een airco aan de buitenzijde van het appartement te plaatsen. Het bestuur wijst het verzoek tot instemming af.
28 feb 2024 Nieuws

Drijfveren en barrières bij verduurzaming VvE

Infographic over onderzoek onder leden van VvE's (Vereniging van Eigenaars) naar hun drijfveren en barrières bij de verduurzaming van hun gebouw. En hoe de staat van de woning en het functioneren van de VvE daarop van invloed zijn.
18 okt 2023 Nieuws

Mag VvE eigen risico waterschade doorbelasten?

Een VvE heeft het eigen risico (?1.500) vanwege een waterschade aan een huiseigenaar doorbelast.
3 apr 2023 Nieuws

Tegemoetkoming hoge energieprijzen voor huishoudens met blokaansluiting

Het prijsplafond sluit niet altijd goed aan bij huishoudens die een collectieve gas-, warmte- of elektriciteitsaansluiting (blokaansluiting) hebben. Deze groep kan daarom niet of onvoldoende gebruik maken van het prijsplafond, maar wordt wel geraakt door de hoge energieprijzen.
10 feb 2023 Nieuws

Samenvatting Modelreglement Kleine VvE’s beschikbaar

De Werkgroep Modernisering Appartementsrecht Nederland (WMANL) heeft een samenvatting van het Modelreglement bij splitsing in appartementsrechten Kleine Vereniging van Eigenaars 2021 (MR Kleine VvE’s) ontwikkeld. Dit meldt de KNB.
30 jan 2023 Nieuws

Kamervragen digitaal vergaderen VvE's

Minister F.M. Weerwind gaf antwoord op Kamervragen over de mogelijkheid voor VvE's om digitaal vergaderingen te beleggen.
28 dec 2022 Nieuws

Verbetering financiële ondersteuning bij gebouwen van VvE’s

Om ook de verduurzaming van gebouwen in beheer van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) te versnellen, heeft minister De Jonge de subsidieregelingen voor het verduurzamen van VvE’s vereenvoudigd en verbreed.
12 dec 2022 Nieuws

Wet digitale algemene vergadering privaatrechtelijke rechtspersonen (internetconsultatie)

Dit wetsvoorstel regelt dat privaatrechtelijke rechtspersonen (onder meer NV's/BV's, verenigingen, VvE's, coöperaties, onderlinge waarborgmaatschappijen) digitaal kunnen vergaderen.
9 dec 2022 Nieuws

Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars

De Subsidieregeling Verduurzaming Verenigingen van Eigenaars (hierna: SVVE) komt voort uit de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (hierna: SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (hierna: ISDE) en is uitsluitend bestemd voor (gemengde) vve’s, woonverenigingen en wooncoöperaties (hierna: verenigingen) die hun gebouw of gebouwen willen verduurzamen.
Getoond 1 tot 10 van 43. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.