Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
15 sep 2023 Nieuws

Enquête onder financiële ondernemingen: wat vinden zij van ons toezicht?

Veel financiële ondernemingen ontvingen afgelopen week een uitnodiging om mee te doen aan een algemeen onderzoek óver de AFM. Wij vragen ondernemingen om aan te geven hoe zij tegen ons (werk) als toezichthouder aankijken.
5 mei 2023 Nieuws

Geen sprake van non-conformiteit

De kantonrechter is van oordeel dat de vermelding van de eerdere lekkage door verkoper op het inlichtingenformulier, voor koper -juist gelet op de ouderdomsclausule- aanleiding had kunnen/moeten zijn om hier zo nodig vóór het sluiten van de koopovereenkomst nader bouwkundig onderzoek naar te (laten) verrichten.
24 jun 2022 Nieuws

Schenkbelasting en erfbelasting ongewijzigd

Minister Weerwind informeerde de Tweede Kamer over de structuur voor tarieven en vrijstellingen van de schenkbelasting en erfbelasting. Ook bespreekt hij de wenselijkheid van het afschaffen van de regeling van de legitieme portie in het erfrecht.
10 mrt 2021 Nieuws

Beroep op ouderdomsclausule mogelijk?

Een huiseigenaar (koper) stelt dat de verkoper onvolledig is geweest in zijn informatieverstrekking. Als verkoper dient men op te letten of er sprake is van 'nieuw' of 'vernieuwd' in de verkoopbrochure.
24 feb 2021 Nieuws

Starters op woningmarkt onder druk

De overspannen woningmarkt heeft ernstige gevolgen voor het leven van starters. Bijna de helft van de actief woningzoekende starters stelt belangrijke levensbeslissingen zoals samenwonen of gezinsuitbreiding uit. Drie op de tien voelen zich regelmatig neerslachtig door hun geringe kansen op de woningmarkt. Dit blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.
21 okt 2020 Nieuws

Leidraad Wwft en Sanctiewet aangepast

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft haar leidraad over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en Sanctiewet aangepast.
7 mrt 2019 Nieuws

Opnieuw geen bijval voor verplichte APK voor gebouwen

Minister Ollongren beantwoorde Kamervragen over het voorkomen van onveilige balkons.
15 feb 2019 Nieuws

Geen vergissing van de bank in het voordeel van de consument

Consument heeft zijn hypothecaire geldlening bij de Bank overgesloten naar een andere geldverstrekker. Na het oversluiten van de hypothecaire geldlening heeft Consument een bedrag op zijn rekening ontvangen van de Bank met de omschrijving “restant na aflossing”.
9 aug 2017 Nieuws

Verkoop woning met ondeugdelijke dakconstructie

Een beroep op de koopovereenkomst waarin koper de woning aanvaard met alle daarbij behorende zichtbare en onzichtbare gebreken houdt geen stand bij de rechtbank. Het niet melden door verkoper van de ondeugdelijke dakconstructie komt dan ook voor rekening van de verkoper.
13 jun 2017 Nieuws

Afname aantal jongeren dat een woning koopt

De aanschaf van de eerste woning wordt met name door 'twintigers stellen' uitgesteld. NOS heeft aan de hand van een onderzoek van het Kadaster in een publicatie een aantal conclusies getrokken. Zo neemt het aantal koopstarters ouder dan dertig jaar toe. Dit meldt NOS.
Getoond 1 tot 10 van 39. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.