Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
15 jan 2024 Kennis

Simpele casus, of toch niet?

Een huiseigenaar uit 2014 die nu een andere woning aankoopt en bij u aanklopt voor een (her)financiering. Voor de meeste adviseurs dagelijkse kost. In een whitepaper laten we zien hoe €1 verschil een gehele lening in box 3 kan doen belanden. Een gevalletje 'het is maar net hoe je het bekijkt'....
Rekenmodel hypotheek bij eigen BV.jpg
13 okt 2023 Kennis

Rekenmodel hypotheek bij eigen BV

Kennisdocument: Beschikbaar vanaf Basic abonnement
Een DGA kan een hypotheek afsluiten bij zijn/haar eigen BV. In een rekenmodel (aflossingsvrij / annuïteitenhypotheek) wordt een vergelijking gemaakt tussen lenen bij de bank en lenen bij de (eigen) BV. Doordat spaargeld van een BV laagrentend is en de hypotheekrente veelal hoger is, kan de BV rendement maken op het vermogen. Het (extra) rendement kan vervolgens via dividend worden uitgekeerd aan de DGA.
9 jun 2023 Nieuws

Na 5 jaar aflossingspauze en restant in 25 jaar aflossen

Een belastingplichtige heeft een woning gekocht. De woning is een eigen woning. Voor de aankoop van de eigen woning is de belastingplichtige een familielening van € 200.000 aangegaan.
15 aug 2022 Nieuws

Wat is voordeliger: spaar- of annuïteitenhypotheek?

Een vraag op LinkedIn die we hier maar even beantwoorden. De Fintool helpdeskgebruikers weten het inmiddels wel. Hoe korter de vraag, hoe langer het antwoord.
14 mrt 2022 Kennis

Update vragen en antwoorden KEW, SEW, BEW en BHW-kapitaalverzekering (maart 2022)

(update maart 2022)
Er is een update gepubliceerd rondom 'vragen en antwoorden kapitaalverzekeringen'. Er is (wederom) geen versoepelend beleid beoogd.
31 dec 2021 Nieuws

Box 3 of toch box 1?

In wisselende vormen krijgen we via de helpdesk vragen over de mogelijkheid een hypotheek in box 3 te ‘krijgen’, of juist in box 1. Een 'populaire' variant is (wederom) de looptijd op 360 maanden te stellen van een annuïteitenhypotheek die valt onder het nieuwe recht, BP2013. Met de verlenging valt zo'n hypotheek inderdaad in box 3, want voldoet niet (meer) aan het aflosschema.
17 dec 2021 Kennis

Rekenmodel: extra aflossingen op een annuïteitenhypotheek

Alleen voor abonnees
Hoeveel bespaart een relatie met extra aflossingen per maand/kwartaal/half jaar /jaarlijks? Voer de periodieke aflossing in en zie hoeveel er bespaard wordt op de rentelasten.
22 nov 2021 Nieuws

Rekenmodel: extra aflossingen op een annuïteitenhypotheek

Download rekenmodel annuïteitenhypotheek met extra rekenfunctie. Hoeveel bespaart een relatie met extra aflossingen per maand/kwartaal/half jaar /jaarlijks? Voer de periodieke aflossing in en zie hoeveel er bespaard wordt op de rentelasten. Geen 'Blok'-hypotheek, maar juist een rekenmodel voor spaarders.
11 jan 2021 Kennis

Rekenmodel: terugverdientermijn oversluiting annuïteitenhypotheek

Bereken de terugverdientermijn en de nieuwe lasten bij een oversluiting van een bestaande annuïteitenhypotheek.
18 sep 2020 Kennis

Rekenmodel: bestaande eigenwoningschuld

Update mei 2019
Regelmatig dient een hypotheekadviseur de 'bestaande eigenwoningschuld' vast te stellen om o.a. de maximale hoogte van een aflossingsvrije lening vast te stellen.
Getoond 1 tot 10 van 82. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.