Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
27 dec 2023 Nieuws

Wijziging van de Tijdelijke regeling signaal betalingsachterstanden (internetconsultatie)

Met de aanpassing van de ministeriële regeling wordt een signaal van betalingsachterstanden toegevoegd voor de gemeenten Amsterdam, Tilburg en Groningen en het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
15 dec 2023 Nieuws

Verkorten schuldhulpregistratie niet verstandig

Onderzoek heeft het belang van het bewaren van schuldhulpregistratie aangetoond. Het verkorten van de huidige registratietermijn van vijf jaar – waartoe steeds meer gemeenten overgaan – leidt tot een grotere kans op terugval in problematische schulden en een verminderde beschikbaarheid van kredieten.
4 dec 2023 Nieuws

Wanneer is er sprake van een problematische schuldensituatie?

In haar uitspraak van 31 juli 2023, ECLI:NL:RBOVE:2023:3232, wees de Rechtbank Overijssel een verzoek om een dwangakkoord af. De rechtbank is van oordeel dat er geen sprake is van een problematische schuldensituatie. De schuldenaar kan zijn totale schuldenlast in circa 38 maanden aflossen. Volgens de rechtbank heeft de schuldenaar daarbij perspectief om zijn schulden binnen een afzienbare periode af te lossen.

Aan de Kennisgroep invordering & civiel recht zijn naar aanleiding van deze uitspraak vragen gesteld.
16 okt 2023 Nieuws

Verkorten bewaartermijn BKR-registratie niet wenselijk

Na een afgerond saneringskrediet loopt men meer risico om opnieuw in betalingsproblemen dan iemand zonder schuldhulpregelingsverleden. Dit is een van de conclusies van een onderzoek.
17 apr 2023 Nieuws

Omzetbelasting voor schuldhulpverlening

De vrijstellingen van omzetbelasting voor schuldhulpverlening en voor maatschappelijk werk gelden uitsluitend voor instellingen die niet systematisch winst beogen. In zoverre is Bijlage B bij het Uitvoeringsbesluit Omzetbelasting (OB) onverbindend. Dit heeft de Hoge Raad geoordeeld.
8 feb 2023 Nieuws

EK akkoord: Verbetering doorstroom naar de wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen

De Eerste Kamer heeft ingestemd met de wijziging van de Faillissementswet. Dit wetsvoorstel verbetert in de Faillissementswet de doorstroom van de gemeentelijke schuldhulpverlening naar de wettelijke schuldsaneringsregeling natuurlijke personen (Wsnp).
25 nov 2022 Nieuws

Kamervragen over het bericht De impact van geldstress en schulden

Staatssecretaris Van Ooijen gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'De impact van geldstress en schulden op de (mentale) gezondheid van mensen'.
19 okt 2022 Nieuws

Betalingsproblemen blijven afnemen

Het aantal mensen met een betalingsprobleem is in de afgelopen twaalf maanden opnieuw afgenomen. Ook het totaal aantal mensen met een krediet daalt. Dat blijkt uit de Kredietbarometer van Stichting BKR, die werd gepubliceerd.
7 okt 2022 Nieuws

Kamervragen over problemen ouderen bij regelen financiële hulp

Staatssecretaris De Vries gaf antwoord op Kamervragen over het bericht 'Ombudsman: financiële hulp regelen vaak te moeilijk voor ouderen'.

Minister Schouten gaf antwoord op Kamervragen vragen over het artikel 'Toezichthouder onderzoekt meldingen torenhoge kosten schuldhulp'.
3 okt 2022 Nieuws

Kamervragen Miljoenennota 2023

Minister Kaag bood de Tweede Kamer de beantwoording aan van de feitelijke Kamervragen inzake Miljoenennota 2023 en begroting IX. Hieronder een selectie uit de vele vragen.
Getoond 1 tot 10 van 107. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.