Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
8 jul 2021 Nieuws

Rentemarge banken verder gedaald

De rentemarge van Nederlandse banken is vorig jaar gedaald. Doordat de rente naar verwachting laag blijft, houdt de druk op de rentemarge aan. Banken rekenen daarom op een steeds groter deel van het spaargeld een negatieve rente door. Dat meldt DNB.
31 mei 2021 Nieuws

Kamervragen negatieve spaarrente

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over negatieve spaarrente.
16 sep 2020 Kennis

Whitepaper Box 3 aanpassing vermogensrendementsheffing

Rekenmodel ziet op eerder 'proefballonnetje', niet omgezet in wet
Op het eerste gezicht lijkt het aanpassen van de berekening van de vermogensrendementsheffing sympathiek voor de spaarders. In een whitepaper laten we een aantal aandachtspunten zien voor de (hypotheek)adviseur die in het verleden een 'familiehypotheek' of een hypotheek voor een vakantiewoning heeft geadviseerd. Ook worden nog een aantal andere 'haken en ogen' beschreven. Tevens is een rekenmodel als download beschikbaar.
5 feb 2020 Nieuws

Kamervragen spaarrente nul procent

Minister Hoekstra gaf antwoord op Kamervragen over nul procent spaarrente.
28 jan 2020 Nieuws

Kamervragen box 2 als klusbox

Minister Hoekstra gaf antwoorden op vragen over box 2 als klusbox, het bouwstenenonderzoek en het spaaroverschot van Nederlandse bedrijven.
2 feb 2018 Nieuws

Huizenmarkt drukt saldo spaargeld

De opleving van de huizenmarkt heeft een drukkend effect op de spaartegoeden, mede omdat (startende) kopers steeds meer eigen geld moeten inbrengen bij de aankoop van een nieuwe woning als gevolg van de strengere loan-to-value eisen en hogere huizenprijzen. Dat stelt DNB.
3 mei 2017 Nieuws

Nederlands spaaroverschot neemt af

Het spaaroverschot van de huishoudens bedroeg in 2016 ruim 3 miljard euro, tegen bijna 22 miljard in 2013. Het overschot nam vooral af doordat huishoudens en instellingen meer zijn gaan uitgeven. De consumptieve bestedingen namen in drie jaar tijd met 16 miljard euro toe, de investeringen in vaste activa met 13,5 miljard. Bij die vaste activa gaat het met name om nieuwbouwwoningen.
6 mrt 2014 Nieuws

Banken richten voor erfgenamen digitaal loket in voor slapende tegoeden

Nabestaanden kunnen binnenkort eenvoudiger nagaan of een overleden familielid nog een spaartegoed heeft bij een bank. Banken zijn van plan om begin 2014 jaar een digitaal loket in te richten voor 'slapende tegoeden', meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
27 jun 2013 Nieuws

Levensloopsparen nog steeds succesvol

Volgens cijfers van het CBS is het spaartegoed op levensloopregelingen in 2012 opgelopen tot ruim 5 miljard euro. Bestaande deelnemers hebben vorig jaar 367 miljoen euro meer ingelegd dan opgenomen. De inleggen zijn lager dan vorig jaar, de opnamen voor verlof hoger dan ooit.
11 mrt 2013 Nieuws

Kroes vindt kritiek op Nederlandse hypotheekmarkt terecht

Het is terecht dat er vanuit Brussel kritiek wordt gegeven op de hoge hypotheekschuld in Nederland. "Als je zo afhankelijk bent van het buitenland als Nederland dan moeten rotte appels, waar de hoge hypotheekschuld er één van is, er zo snel mogelijk uit." Dit stelt de Nederlandse eurocommissaris Neelie Kroes in een interview met NU.nl. "We hebben tijdens de crisis allemaal geleerd wat de risico's van hoge schulden zijn."
Getoond 1 tot 10 van 11. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.