Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
 
25 mrt 2024 Nieuws

Geldverstrekker niet aansprakelijk voor fout

De consumenten verwijten de bank dat hij slechts voor één leningdeel de rente voor een periode van 7 jaar heeft vastgezet terwijl zij hadden gevraagd om de rente voor beide leningdelen vast te zetten. De bank beroept zich erop dat de consumenten de op hun rustende klachtplicht van artikel 6:89 BW hebben geschonden.
6 mrt 2024 Nieuws

Buitenlandtoetsing voor België (BKR)

In artikel C.3.4 van de Voorwaarden en normen 2024-1 (NHG) zijn de regels voor Nederlandse en buitenlandse BKR toetsingen omschreven.
14 sep 2022 Nieuws

Geen rechten ontlenen aan foutief rentetarief

Met het oog op het eindigen van de rentevastperiode van de twee aflossingsvrije delen in augustus 2022, hebben de consumenten op 25 februari 2022 ingelogd op hun digitale bank omgeving.
3 nov 2021 Nieuws

Tellen aandelen (beleggingen) mee als ‘eigen middelen’?

De commissie acht geen grond aanwezig op basis waarvan de bank voorafgaand of bij het doen van een rente-aanbod had moeten vermelden dat ‘eigen middelen’ bij de bank niet aangetoond kunnen worden met aandelen.
9 apr 2021 Nieuws

Consument moet principe spaarhypotheek begrijpen

De rente van de hypothecaire geldlening van de consument is - met tussenkomst van zijn financieel adviseur - verlaagd door taxatie van de woning en rentemiddeling. In de toepasselijke voorwaarden staat dat de rente die vergoed wordt over de bankspaarrekening gelijk is aan de rente die de consument is verschuldigd voor de bankspaarhypotheek.
25 feb 2021 Nieuws

Aanvang verbouwing, aanvraag hypotheek nog niet rond

Een Consument wenste een hypotheek aan te vragen vanwege een verbouwing. In het adviesrapport was geen rekening gehouden met een in de registers van het BKR ten name van consument vermelde achterstandscode. Consument was van deze achterstandscode niet op de hoogte.
21 jul 2020 Nieuws

Overeenkomst van opdracht, hypotheekadvies

Een consument wenst niet de gehele factuur van de hypotheekadviseur te betalen. Door het (alsnog) inbrengen van €700 aan eigen middelen, viel de hypotheek in een lagere schuld-marktwaardeverhouding.
17 feb 2020 Nieuws

Achterblijvende winstdeling en offertetekst

Een Consument heeft een levensverzekering met winstdeling gesloten ter aflossing van diens hypothecaire geldlening.
5 aug 2019 Nieuws

Rentedaling na renteverlengingsvoorstel

Consument heeft een hypothecaire geldlening. Vanwege de aanstaande afloop van de rentevastperiode heeft de Bank aan Consument een nieuw renteaanbod uitgebracht voor een nieuwe rentevastperiode. In de periode van het aanbod en verlengingsdatum is de rente gedaald. Consument wenst deze verlaging doorgevoerd te krijgen.
13 mei 2019 Nieuws

Kosteloze taxatie

Consument heeft zich tot de Adviseur gewend voor advies en bemiddeling bij het verkrijgen van een financiering voor een aangekochte woning. Daarbij heeft de Adviseur Consument geadviseerd een taxatie te laten uitvoeren van het onderpand ten behoeve van de financieringsaanvraag. Consument heeft dit gedaan en hier kosten voor gemaakt.
Getoond 1 tot 10 van 32. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.