Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
17 sep 2004 Nieuws

Zalm wil einde aan ‘provisie gedreven’ handel

Minister Zalm wil dat er een einde komt aan de 'provisie gedreven handel' van sommige financiële adviseurs. Nu kunnen tussenpersonen proberen snel geld te verdienen door bijvoorbeeld de provisie te innen bij een afgesloten polis voor een verzekeraar, en daarna niet meer naar de klant omkijken.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Zalm gaf gisteren in de Tweede Kamer, tijdens de behandeling van de Wet financiële dienstverlening, aan nog niet precies te weten hoe hij daar iets aan wil doen. Oppositiepartijen SP en GroenLinks riepen hem eerder op de eenmalige afsluitprovisie bij wet te verbieden. Coalitiepartij CDA wil er ook vanaf, maar hoopt dat de sector dat zelf regelt, door bijvoorbeeld over te gaan op periodieke betalingen. Ook de PvdA vindt dat er iets moet gebeuren. Zalm wil de komende maanden het overleg met de sector afwachten en zich nog niet vastleggen op een verbod.

 

Bron: Zibb.nl, 17-09-2004

 

Bureau D&O heeft op zijn website een verslag opgenomen van het overleg van minster Zalm met de Tweede Kamer over de voorgenomen invoering van de Wet financiële dienstverlening.

 

Rubrieken

Opvoerdatum

17 sep 2004

Laatst gewijzigd

17 sep 2004

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.