Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
25 apr 2014 Nieuws

OESO blijft hameren op beperking hypotheekrenteaftrek

Nederland moet meer dan ooit structurele hervormingen blijven doorvoeren om de groei van de economie te bevorderen. Dat stelt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in een rapport over Nederland, dat deze week is gepubliceerd.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In het rapport geeft de OESO aan dat de huizenmarkt verder worden aangepakt. Om te voorkomen dat veel mensen in betalingsproblemen komen, adviseert de OESO huizenkopers minder te lenen dan de aankoopprijs van het betreffende huis.

De OESO raadt de regering verder aan de hypotheekrenteaftrek sneller af te bouwen. Daarnaast zouden huizenbezitters meer moeten worden aangezet tot het aflossen van hun hypotheek.

Klik hier voor het OESO rapport (Engelstalig)

Bron: De Volkskrant

Lees ook…

EC: Verdere hervorming huizenmarkt wenselijk

De Europese Commissie is nog niet tevreden over de Nederlandse economie. De Nederlandse economie is nog niet in balans, stelt de commissie. Voral de grote schulden van huishoudens en de Nederlandse huizenmarkt blijft aanleiding geven tot zorgen in Brussel. Dat schrijft de Europese Commissie afgelopen woensdag in een analyse van de Nederlandse economie.

Steun voor afschaffen hypotheekrenteaftrek neemt toe onder bevolking

Volgens het CBS zijn Nederlanders met het hoogste inkomens het vaakst voor afschaffing hypotheekrenteaftrek. De meerderheid van de Nederlanders van 18 jaar en ouder is voor het behoud van de hypotheekrenteaftrek. Een groeiende groep vindt echter dat dit voordeel voor woningbezitters afgeschaft moet worden. In 2012 is ruim 30 procent voor afschaffing. Ten opzichte van 2010 (23 procent) een ruime stijging.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 apr 2014

Laatst gewijzigd

25 apr 2014

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.