Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 sep 2015 Nieuws

Wetsvoorstel vrijlating lijfrenteopbouw

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft de Tweede Kamer de nota n.a.v. het verslag en de nota van wijziging inzake Wetsvoorstel vrijlating lijfrenteopbouw en inkomsten uit arbeid en bevordering vrijwillige voortzetting pensioenopbouw toegezonden.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Downloads:

Wijziging
De voorgestelde wijziging regelt dat de waardestijging van een lijfrente die bij de aanvraag om bijstand buiten beschouwing is gebleven, eveneens tijdens de periode dat iemand bijstand ontvangt buiten beschouwing blijft, dat wil zeggen dat daarvan geen afkoop kan worden gevergd. De waarde van de lijfrente kan tijdens de bijstandsperiode toenemen doordat bijvoorbeeld sprake is van een winstdelende verzekering of van een gerealiseerd rendement op een lijfrentebeleggingsrecht. In incidentele gevallen kan sprake zijn van waardetoename doordat de belanghebbende premie blijft betalen.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kamervragen deeltijdfactor bij aftoppingsgrens

Staatssecretaris Wiebes van Financiën geeft antwoord op Kamervragen over de deeltijdfactor bij de aftoppingsgrens voor pensioengevend loon. Er is geen sprake van discriminatie op grond van deeltijd of geslacht. In een rekenvoorbeeld wordt de werking van de aftopping bij deeltijd en een dubbele baan uitgelegd. Staatssecretaris Klijnsma (SZW) informeert de Eerste Kamer nader over de gevolgen van de aftoppingsgrens voor de opbouw van het nabestaandenpensioen voor een specifieke groep van arbeidsongeschikten.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 sep 2015

Laatst gewijzigd

24 sep 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.