Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
17 dec 2015 Nieuws

Consumenten gebaat bij uniforme regelgeving communicatie en zorgplicht 2e en 3e pijler pensioen

De Netspar-projectgroep ‘Zorgplicht voor pensioen’ heeft onderzocht hoe communicatie en zorgplicht kunnen worden verbeterd voor pensioenen in de tweede en de derde pijler. Hieronder kan de publicatie worden gedownload.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Download hier de publicatie ‘Zorgplicht voor pensioen’ (pdf, 28 pagina's)

De belangrijkste bevindingen:

  • Communicatie en advisering rond pensioenen maken onderdeel uit van de bredere financiële planning voor de oude dag.
  • Consumenten zijn gebaat bij uniforme regelgeving over communicatie en zorgplicht voor tweede en derde pijler pensioenproducten.
  • De kosten en baten van zorgplicht dienen te worden meegewogen beslissingen het bieden van meer keuzeopties in regelingen.

 

In de projectgroep is expertise vanuit de Netspar-partners bijeengebracht. De begeleiding lag in handen van Bas Werker en Arthur van Soest, beiden TiU en Netspar-fellow.

Bron: Netspar

Lees ook…

Bewustmaking pensioentekort blijft lastig

Een derde van de Nederlanders gaat minder pensioen ontvangen dan hun beoogde bestedingsruimte. Door psychologische drempels en complexiteit van de materie komen veel mensen niet in actie om hier iets aan te doen. Ook het gebrek aan overzicht van mogelijke oplossingen speelt een rol. Dat blijkt uit onderzoek (zie download) van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

‘Haal oudedagsvoorziening en financiering onderneming uit elkaar’

Stop de oudedagsvoorziening van de ondernemer en de financiering van de onderneming niet langer binnen één regeling. Alleen bij beëindiging van deze financiële ‘spagaat’ zal de oudedagsvoorziening van de ondernemer veiliggesteld kunnen worden. Dat stelt de Werkgroep Ondernemerspensioen in een rapport voorafgaand aan de visie van de Staatssecretaris van Financiën op het pensioen van de ondernemer dat hij binnenkort aan het parlement zal sturen.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

17 dec 2015

Laatst gewijzigd

17 dec 2015

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.