Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
31 okt 2017 Nieuws

'Breder aanbod:scherpere prijs'

De impact van kanaalkeuze op de totaalkosten van de hypotheek
In een rapport dat is opgesteld door Moneyview, maar waarop staat dat het eigendom is van Knab Advies & Bemiddeling NV wordt de volgende vraag gesteld: "Wat is de impact van de verscheidenheid van kanalen, advies-/bemiddelings-/distributiekosten en assortimentssamenstelling op de totaalprijs van een hypotheek."
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In 3 van de 4 onderzochte scenario's komt uit het onderzoek dat kiezen voor een online adviseur over de totale looptijd van de hypotheek voordeliger uitpakt dan offline. Althans, dat stelt Knab op basis van het onderzoek 'Breder aanbod, scherpere prijs'.

Bij offline adviseurs kun je denken aan de bekende adviesketens als De Hypotheker en De Hypotheekshop. Ook de grootbanken, de ongebonden intermediair en overige aanbieders scoren op kosten minder goed. In één case loopt het verschil tussen de voordeligste, Knab Hypotheken, en de gemiddelde grootbank op tot bijna € 20.000."

Voor het onderzoek berekende MoneyView voor in totaal 28 distributiepartijen die hypotheken al dan niet in combinatie met advies aanbieden wat de totale kosten zijn van de hypotheek, rekening houdend met de kosten voor advies- en bemiddeling, (netto) hypotheekrente, overlijdensrisicoverzekering en eventuele vaste beheerkosten. Deze berekeningen zijn uitgevoerd voor 4 (fictieve) scenario's.

Voor elk van deze scenario's is berekend welk bedrag de klant in totaal kwijt is aan zijn hypotheek, waarbij telkens per distributiepartij is uitgerekend welk hypotheekproduct de laagste totale kosten met zich meebrengt.

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Opvoerdatum

31 okt 2017

Laatst gewijzigd

31 okt 2017

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.