Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
6 apr 2018 Nieuws

AFM herziet Leidraad tweede pijler pensioenadvisering

In 2017 heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) twee verkennende onderzoeken uitgevoerd naar tweede pijler pensioenadvisering. De AFM onderzocht hierbij de kwaliteit van pensioenadvisering aan werkgevers en deed onderzoek naar de door adviseurs gebruikte pensioenadviessoftware. Uit deze onderzoeken blijkt dat de huidige ‘Leidraad tweede pijler pensioenadvisering’ uit 2009 op onderdelen geactualiseerd kan worden. Dit heeft ook te maken met een veranderend pensioenlandschap. De AFM gaat dit jaar, in dialoog met de pensioenmarkt, werken aan herziening van de leidraad.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Herziening en aanvulling

De AFM constateerde dat de huidige leidraad op punten aanpassing en aanvulling nodig heeft. Bijvoorbeeld op het gebied van het vaststellen van de financiële positie ziet de AFM de noodzaak tot verheldering van de wettelijke norm. Ook besteedt de huidige leidraad nog niet specifiek aandacht aan beschikbare premieregelingen, terwijl deze regelingen vaak worden geadviseerd. De leidraad wordt daarom aangevuld met onderwerpen die specifiek betrekking hebben op beleggingsaspecten, een belangrijk onderdeel bij beschikbare premieregelingen. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het toenemende gebruik van adviessoftware.

Tot de ‘Leidraad tweede pijler pensioenadvisering’ is herzien, blijft de huidige versie van kracht. De AFM verwacht de herziene leidraad in het laatste kwartaal van 2018 te publiceren.

 

Bron: AFM

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

6 apr 2018

Laatst gewijzigd

6 apr 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.