Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
24 apr 2018 Nieuws

Bespreek meerdere scenario's bij hypotheekadvies

Consument klaagt over de advisering van de Adviseur bij het aangaan een financiering voor de aankoop van een woning. Hiertoe voert Consument aan dat geen passend advies is gegeven nu Consument door de Adviseur niet is geïnformeerd over de mogelijkheden om de spaarhypotheek mee te nemen in de nieuwe hypotheekconstructie.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De Commissie is het met Consument eens dat van een redelijk bekwaam en redelijk handelend adviseur mag worden verwacht dat hij tijdens het adviestraject in een geval als het onderhavige Consument goed informeert over de mogelijkheden om de spaarhypotheek voort te zetten en de gevolgen die een dergelijke hypotheekconstructie met zich mee brengt.

Passend, maar onvolledige informatie

Hoewel uiteindelijk niet is komen vast te staan dat het advies niet passend is geweest, is niet aannemelijk geworden dat ten tijde van het adviestraject Consument voldoende is geïnformeerd over de mogelijkheden met betrekking tot de spaarhypotheek dan wel dat Consument voldoende is geïnformeerd over de afkoop van het opgebouwde kapitaal in de verzekering en de gevolgen hiervan. Door Consument geen berekeningen voor te houden welke zien op het wel of niet voortzetten van de spaarhypotheek terwijl Consument wel heeft gevraagd naar de gevolgen voor het opgebouwde kapitaal in de verzekering, heeft de Adviseur in het onderhavige geval niet gehandeld zoals van een redelijk bekwaam en redelijk handelend adviseur mag worden verwacht.

Oordeel

De Commissie oordeelt dat het in dit geval naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar is dat de Adviseur aanspraak wil (blijven) houden op de volledige adviesvergoeding. Het bedrag van de factuur is totaal € 1.965,-. De Commissie oordeelt dat de Adviseur de adviesvergoeding dient te matigen met € 500,-.

 

Bron: Kifid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

24 apr 2018

Laatst gewijzigd

24 apr 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.