Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
19 jun 2018 Nieuws

Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?

Vanaf 1 januari 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid. De hoogte van het eigen risico blijft € 385.
 • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
 • Kennisbank met 1000+ artikelen
 • Rekenmodellen en downloads
 • Persoonlijk archief
 • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uitbreiding basispakket zorgverzekering

Vanaf 1 januari 2019 wordt het basispakket uitgebreid met de volgende vergoedingen:

 • Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

  Vergoeding van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Huisartsen kunnen mensen met een gezondheidsrisico door overgewicht doorverwijzen. De GLI richt zich  op het tegengaan van overgewicht. Namelijk door onder begeleiding minder te eten en meer te bewegen. Daarnaast is er psychologische ondersteuning om te werken aan gedragsverandering. 
 • Zittend ziekenvervoer

  De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt ruimer. Hierdoor kunnen patiënten gebruik maken van vervoer (niet ambulance) van en naar consulten, onderzoek en controles, als deze samenhangen met de behandeling.[RB1]  In 2018 wordt alleen het vervoer vergoed als de patiënt een behandeling moet ondergaan.
 • Oefentherapie bij COPD

  Vanaf 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD vergoed vanaf de eerste behandeling. Nu moeten patiënten de eerste 21 behandelingen nog zelf betalen. Wel komt er een maximum op het aantal behandelingen dat vergoed wordt. In het eerste behandeljaar zijn dit er maximaal 70. In de jaren daarna is het aantal behandelingen afhankelijk van de ernst van de COPD.

Paracetamol, vitaminen en mineralen uit het basispakket

Koopt u na 1 januari 2019 paracetamol, vitaminen of mineralen bij de de drogist? Dan krijgt u dit niet meer vergoed vanuit het basispakket.

Hoogte verplicht eigen risico

Het verplicht eigen risico in 2019 blijft € 385.

 

Bron: Rijksoverheid

Rapport van het Zorginstituut Nederland over de zorg in de basisverzekering. Het doel van dit rapport is om meer inzicht te geven in de bepaling van ziektelast en de motivatie van de keuzes van het Zorginstituut daarbij.
Download: 'Ziektelast in de praktijk - De theorie en praktijk van het berekenen van ziektelast bij pakketbeoordelingen' (pdf, 34 pagina's)

Lees ook…

Verplicht eigen risico voor de zorgverzekering

Om in deze kabinetsperiode de kosten die voor rekening komen van mensen met relatief veel zorg te beperken, wordt het maximale bedrag van het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering met dit wetsvoorstel gefixeerd op € 385 per jaar.

Kamerbrief over het ongewijzigd laten van het verplicht eigen risico tot en met 2021

Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport stuurt de Kamer een brief over de wijziging van de Zorgverzekeringswet in verband met het ongewijzigd laten van het verplicht eigen risico voor de zorgverzekering tot en met 2021.

Rubrieken

Opvoerdatum

19 jun 2018

Laatst gewijzigd

19 jun 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.