Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
25 jul 2018 Nieuws

Wijzigingsbesluit Wwft

Met een wijzigingsbesluit komt de vrijstelling voor levensverzekeraars met betrekking tot politiek prominente personen te vervallen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Uit de vierde anti-witwasrichtlijn vloeit voort dat verscherpt cliëntenonderzoek wordt verricht ten aanzien van politiek prominente personen die in Nederland woonachtig zijn, ongeacht of zij de Nederlandse of een buitenlandse nationaliteit hebben. Daardoor kunnen levensverzekeraars niet langer vrijgesteld blijven van de verplichting om verscherpt cliëntenonderzoek te verrichten ter zake van politiek prominente personen die in Nederland wonen. Artikel 3a vervalt om die reden.

Gevolgen besluit

De vrijstelling in artikel 3a van de Uitvoeringsregeling Wwft komt te vervallen. Als gevolg daarvan dienen levensverzekeraars voortaan ook verscherpt cliëntenonderzoek te verrichten in geval van politiek prominente personen met een buitenlandse nationaliteit, die in Nederland woonachtig zijn. Als gevolg van de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn worden de verplichtingen om verscherpt cliëntenonderzoek te verrichten, ook voor levensverzekeraars, uitgebreid naar politiek prominente personen die de Nederlandse nationaliteit hebben of in Nederland woonachtig zijn.

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

25 jul 2018

Laatst gewijzigd

25 jul 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.