Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
15 okt 2018 Nieuws

Belastingdienst helpt burgers bij het schatten van inkomen voor hun toeslagen

Bij 85.000 burgers valt een brief op de mat waarin de Belastingdienst hen wijst op een veranderende situatie die misschien invloed kan hebben op hun toeslagen. De brieven zijn onderdeel van een groter aantal gerichte maatregelen in 2018 waarmee de Belastingdienst burgers helpt om het juiste inkomen voor toeslagen door te geven.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Daardoor zit er minder verschil tussen het voorschot dat de burger krijgt en de definitieve berekening van zijn toeslag. Het risico dat mensen grote bedragen moeten terugbetalen of later geld krijgen dan wanneer ze er al recht op hebben, is dan minder groot.

Inkomen wijzigt

In 2018 attendeert de Belastingdienst in totaal 220.000 burgers erop dat hun inkomen waarschijnlijk wijzigt en adviseert hen hun gegevens bij Toeslagen aan te passen. Het versturen van de brieven van deze week is de derde in deze serie. Na de vorige brieven pasten veel burgers hun inkomen bij toeslagen aan.

Voor 400.000 andere burgers heeft de Belastingdienst zelf het inkomen aangepast en de betreffende burgers hierover geïnformeerd. Hierbij zijn inkomensgegevens gebruikt die bij de jaarovergang van 2017 naar 2018 nog niet beschikbaar waren. Zij konden als ze dat wilden zelf de inkomensgegevens weer aanpassen. Het overgrote deel van deze burgers liet onze aanpassing echter zo staan.

Signalering door data-analyse

Op basis van data-analyse zijn we in staat om in onze gegevens te achterhalen of er zich grote veranderingen voordoen in het inkomen van individuele burgers. Denk bijvoorbeeld aan het bereiken van de AOW-leeftijd, afstuderen of een stijging of daling in het inkomen. Door burgers zo dicht mogelijk op deze verandering en de mogelijke gevolgen voor toeslagen te wijzen, zorgen we ervoor dat zij op tijd hun wijziging kunnen doorgeven.

Ook als we voor de burger het inkomen aanpassen, gebruiken we data-analyse om specifieke groepen burgers te selecteren en gericht actie te ondernemen.

Eigen verantwoordelijkheid

Met deze maatregelen helpt de Belastingdienst burgers bij het doorgeven van de inkomenswijziging. Het doorgeven van wijzigingen en een laatste check op de gegevens blijft echter de verantwoordelijkheid van de burger.

 

 

Bron: Belastingdienst

Lees ook…

Berichtenbox app

Met de lancering van de Berichtenbox app wordt het eenvoudig om post van de overheid op een mobiele telefoon of tablet te lezen. De Berichtenbox van MijnOverheid, een persoonlijke beveiligde postbus voor post van de overheid kent momenteel al ruim 7,5 miljoen gebruikers.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

15 okt 2018

Laatst gewijzigd

15 okt 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.