Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
7 nov 2018 Nieuws

Nieuwe tekst in Pensioen 1-2-3

In Pensioen 1-2-3 is tekst toegevoegd die voortvloeit uit de implementatie van de Europese IORP II-richtlijn. In de inleidende tekst van Laag 1 is een (verplichte) verwijzing opgenomen naar informatie over de omgang met maatschappelijk verantwoord beleggen.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De toevoeging is verwerkt in alle teksten en voorbeelden (klik hier voor voorbeeldteksten). Pensioenuitvoerders zijn verplicht om hun Pensioen 1-2-3 per januari 2019 aangepast te hebben.

Laag 1

De aanpassing heeft alleen impact op teksten van Laag 1, niet op Laag 2-teksten.

Implementatie IORP-verplichtingen

Oorspronkelijk zou als gevolg van de implementatie van IORP II in Pensioen 1-2-3 óók een tekst worden toegevoegd over het vestigingsland en toezichthouders van de pensioenuitvoerder. Als gevolg van een amendement wordt deze IORP II-verplichting opgenomen in het Uniform pensioenoverzicht (UPO 2019) en is hij niet in Pensioen 1-2-3 opgenomen. Het ministerie van SZW heeft toegezegd de wet- en regelgeving hierop te laten aansluiten.

 

Bron: Pensioen 1-2-3

Lees ook…

Wijzigingen UPO 2019

Het Verbond en de Pensioenfederatie hebben gewijzigde UPO-modellen 2019 gepubliceerd. De modellen zijn op een viertal punten gewijzigd naar aanleiding van de verwachte publicatie van nadere regelgeving.

Pensioenmonitor 2018

Driekwart (76%) van de werkende Nederlanders heeft e´e´n of meerdere maatregelen genomen om na pensionering te kunnen blijven leven zoals nu. Meestal gaat het om sparen via een spaarrekening of deposito, of vermogen opbouwen via de eigen woning/aflossen van de hypotheek. Naast de maatregelen die mensen nu al nemen, heeft de helft van de mensen de intentie om minder uitgaven te hebben tegen de tijd dat zij met pensioen gaan. Dit blijkt uit de gepubliceerde Pensioenmonitor 2018 van Wijzer in geldzaken.

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

7 nov 2018

Laatst gewijzigd

7 nov 2018

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.