Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 apr 2019 Nieuws

Memorie van antwoord wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans

Minister Koolmees heeft de Eerste Kamer de memorie van antwoord bij het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans toegezonden. Meegezonden is ook het ontwerpbesluit waarin de voorwaarden voor een adequate pensioenregeling voor payrollwerknemers zijn opgenomen. Aan de Tweede Kamer zijn antwoorden gezonden op Kamervragen over de brief ‘vernieuwing pensioenstelsel’.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Bestaande pensioenregeling payrollwerknemers

Een deel van de payrollwerknemers bouwt pensioen op in het pensioenfonds waarbij de inlener is aangesloten. Er is dan geen concurrentie op pensioenkosten. Deze situatie wordt op grond van de WAB als adequaat aangemerkt.
Het merendeel van de overige payrollwerknemers bouwt pensioen op bij het pensioenfonds voor de uitzendsector, StiPP. Deze regeling kent in beginsel een wachttijd van 26 weken, maar de payrollwerkgever kan hiervan afzien. Na de wachttijd neemt de payrollwerknemer deel aan de basisregeling van StiPP. Na (uiterlijk) 52 weken deelname aan de basisregeling vindt de pensioenopbouw plaats in de Plusregeling van StiPP. Beide pensioenregelingen zijn beschikbare premieregelingen.

 

Bron: Rijksoverheid

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 apr 2019

Laatst gewijzigd

9 apr 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.