Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
19 apr 2019 Nieuws

Kamerbrief aanwijzingsbesluit massaal bezwaar box 3

Staatssecretaris Snel stuurde een afschrift van het aanwijzingsbesluit massaal bezwaar box 3 naar de Tweede Kamer.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

In de besluiten van 25 juni 2015 en 7 juli 2018 zijn bezwaarschriften tegen definitieve aanslagen inkomstenbelasting over de belastingjaren tot en met 2017 aangewezen als massaal bezwaar. Deze procedures hebben nog niet geleid tot een arrest van de Hoge Raad. Daarom geef ik (M. Snel) voor de vermogensrendementsheffing (box 3-heffing) in de definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018 een nieuwe aanwijzing massaal bezwaar, gebaseerd op artikel 25c Algemene wet inzake rijksbelastingen.

Buitensporige last

In deze aanwijzing is opgenomen dat bezwaarschriften, waarin naast de strijdigheid van de box 3-heffing op regelniveau met het EVRM, ook is opgenomen dat sprake is van een individuele en buitensporige last, gesplitst zullen worden behandeld. Daarmee wordt eenzelfde werkwijze voortgezet als voor de behandeling van de massaal bezwaarschriften over het belastingjaar 2017.

Hoge Raad

De inspecteur zal, overeenkomstig de van toepassing zijnde bepalingen van de Algemene wet inzake rijksbelastingen, binnen zes weken na een onherroepelijk oordeel van de Hoge Raad een collectieve uitspraak doen op de ingediende bezwaarschriften.

 

Bron: Rijksoverheid

Downloads

Downloads zijn alleen beschikbaar als u bent ingelogd. Log graag in of neem een abonnement.

Lees ook…

Kabinetsreactie box 3 op basis van werkelijk rendement

In een Kamerbrief geeft staatssecretaris Menno Snel een uitgebreide reactie op het proces te komen tot een stelsel van vermogensrendementsheffing op basis van werkelijk gemaakte rendementen.

Rekenmodel bepalen vermogensrendementsheffing (BP2019)

In het Belastingplan 2016 is een wijziging van de berekening vermogensrendementsheffing Box 3 voorgesteld. Aan de hand van een rekenmodel kan uitgerekend worden hoeveel de te betalen belasting wordt op basis van het wetsvoorstel BP2016. Update: BP2019

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

19 apr 2019

Laatst gewijzigd

19 apr 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.