Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten
9 jul 2019 Nieuws

Subsidie energiebesparing eigen huis weer open

Na een tijdelijke stop gaat de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) weer open voor eigenaar én bewoner. De SEEH bestaat ook voor Verenigingen van Eigenaren (VvE's), woonverenigingen en -coöperaties.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

De SEEH voor eigenaar én bewoner stimuleert de eigenaar én bewoner van een woning energie te besparen. De subsidie is voor maatregelen die een woningeigenaar gaat uitvoeren, nadat de regeling is gepubliceerd in de Staatscourant. De publicatie in de Staatscourant vindt naar verwachting eind augustus plaats.

Wil een eigenaar én bewoner hiervoor in aanmerking komen, dan moet deze minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning hebben uitgevoerd. De eigenaar én bewoner kan de subsidie aanvragen, nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald.

Voorwaarde is verder dat de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

Heropening SEEH voor eigenaar én bewoner

RVO.nl voert deze subsidieregeling uit. Zij verwachten dat woningeigenaren vanaf 2 september 2019 hun subsidieaanvraag kunnen indienen.

€ 84 miljoen subsidie beschikbaar

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH eigenaar én bewoner € 84 miljoen subsidie beschikbaar. Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Via de ISDE is dan tot en met 2030 ook subsidie beschikbaar om woningen te isoleren.

Urgenda-zaak

De SEEH voor eigenaar én bewoner voert RVO.nl uit in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Met deze heropening van de regeling komt de regering tegemoet aan de uitspraak in de Urgenda-zaak. Stichting Urgenda eiste dat de Nederlandse staat ervoor zorgt dat de CO2-uitstoot snel vermindert. Energiebesparing in de gebouwde omgeving helpt daarbij.

SEEH voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s)

Voor VvE’s, woonverenigingen en wooncoöperaties is sinds de opening van de regeling voldoende budget voor het aanvragen van de subsidie.


Bron: RVO

Rubrieken

Dossiers

Opvoerdatum

9 jul 2019

Laatst gewijzigd

9 jul 2019

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2019. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.