Neem nu een abonnement op Fintool.nl
De betrouwbare vraagbaak voor financiële dienstverleners.
Abonneren Bekijk alle diensten
4 aug 2005 Nieuws

Spaarloon 2001 – 2004 definitief vrijgegeven

Staatssecretaris Joop Wijn heeft zijn definitieve goedkeuring gehecht aan het vrijkomen van het spaarloontegoed van de jaren 2001 tot en met 2004 zonder heffing van loonheffing.
  • Dagelijkse e-mail nieuwsbrief
  • Kennisbank met 1000+ artikelen
  • Rekenmodellen en downloads
  • Persoonlijk archief
  • Inclusief Permanent Actueel module!!

Of het spaarloon ook feitelijk zal worden gedeblokkeerd is een zaak tussen de uitvoerder van een spaarloonregeling en de individuele werknemer. Als een werknemer over het spaarloon kan beschikken, is de vrijstelling in box 3 niet meer van toepassing (de vrijstelling geldt namelijk alleen voor geblokkeerd spaarloon). Als partijen zich daarentegen aan het contract houden en het spaarloon gewoon op een geblokkeerde rekening blijft staan, is de vrijstelling wel van toepassing. Daarbij is niet van belang of de uitvoerder van de spaarloonregeling bereid is om mee te werken aan deblokkering mocht de werknemer dat verzoeken.

 

Bron: ministerie van Financiën, 04-08-2005

Uw mening

 
Berend Tooms
9 aug 2005
O ja, vergeet ik nog even op te merken dat die werkgever die de "boete" betaald heeft helemaal niets terug krijgt.
 
Barry Goedhart MFP
9 aug 2005
Vanzelfsprekend zou ik willen zeggen profiteren de mensen die de spaarloon hebben geinvesteerd niet van deze vrijstelling.

1 ze hebben al geprofiteerd omdat ze in principe de lijfrente anders zelf hadden moeten betalen. als als de lijfrente is gesloten als verkoop produkt ipv adviesprodukt gaat dit voor het gevoel van de klant anders op

2 Ze mogen de premie's voor de lijfrente op het belastbaar inkomen in mindering brengen mist binnen fiscale regels Waardoor ze nu ook al profiteren van het fiscaal voordeel. Daarentegen, ik merk dat mensen slechts beperkt weten dat ze nadien ook nog belasting moeten betalen en gezien het pensioeninkomen het fiscale voordeel in vele gevallen teniet wordt gedaan.
 
Berend Tooms
8 aug 2005
Misverstand? Ik geloof niet dat het mogelijk is om het vrijgekomen geld te besteden aan, bijvoorbeeld, een koelkast en dat in mindering te brengen op het belastbaar inkomen. Je kunt het zien als deblokkeren voor een netto polis. Dan krijg je ook geen extra aftrek
 
Hans Schendstok
5 aug 2005
Op zich een plezierige geste...maar: profiteren degenen die hun spaarloon in een lijfrente hebben geïnvesteerd bij uitkering van die lijfrente ook van deze vrijstelling??

Het was/is namelijk mogelijk om het maximale spaarloon per jaar belastingvrij op te nemen mits deze direkt werd besteed aan een premie voor een lijfrente die na verloop van tijd zou uitkeren bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen. Nu de vraag: wordt deze lijfrenteuitkering ook vrijgesteld van inkomstenbelasting? Zo niet, dan is er mijns inziens sprake van ongelijke behandeling/discriminatie.
 
Wilt u reageren? Log graag eerst in.

Rubrieken

Opvoerdatum

4 aug 2005

Laatst gewijzigd

4 aug 2005

Adresgegevens

Fintool

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl
KvK 27256668

Fintool bv © 2003/2024. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.