Bevestig uw aanmelding

U ontvangt nu een e-mailbericht van waaruit u uw aanmelding moet bevestigen. Zonder deze bevestiging ontvangt u niet dagelijks actuele en praktische informatie. Doe het gelijk even!

Stuur mij dagelijks actuele en praktische informatie
Bekijk alle diensten

Beleggingsvormen

1 tot 10 van 200.
8 aug 2013 Nieuws

AFM beboet N.I.B. Vastgoed B.V.

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft op 8 juni 2012 een bestuurlijke boete van € 24.000 opgelegd aan N.I.B. Vastgoed B.V. (NIB), omdat het bedrijf van 16 april 2008 tot en met 27 november 2008 heeft bemiddeld in beleggingsobjecten zonder de daartoe vereiste vergunning. Op deze zaak is het boeteregime dat gold tot 1 augustus 2009 van toepassing. Dat kende een systeem van vaste boetebedragen, waarbij de boete voor de meest zware overtredingen 96.000 euro bedroeg. De AFM heeft ervoor gekozen in dit geval de boete te matigen tot € 24.000 euro.
5 aug 2013 Nieuws

Stichting Odin: “Stop met promoten van volledig gratis hersteladvies”

De Stichting Odin constateert grote stagnatie bij het verbeteren van woekerpolissen. Als belangrijkste reden daarvoor ziet Odin de eis van de AFM dat het hersteladvies in deze dossiers “gratis” moet zijn voor consumenten. De Stichting roept de AFM dan ook op om te stoppen met het promoten van een volledig gratis hersteladvies.
1 aug 2013 Nieuws

Meer beleggers controleren haalbaarheid beleggingsdoel.

Zes op de tien beleggers heeft een specifiek doel voor ogen met hun belegde vermogen. Vaker dan voorheen checken zij de haalbaarheid van hun beleggingsdoel. Nu checkt ruim drie kwart van de beleggers met een doel dat, tegen twee derde een jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder 465 beleggers.
31 jul 2013 Nieuws

Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen: “Ook durfkapitalisten krijgen steeds moeilijker krediet bij banken.”

De aflopen twee jaar werd 1 miljard euro minder aan private-equityhuizen geleend. De Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen stelt in het FD vast dat niet alleen consumenten en ondernemers merken dat kredietverlening via banken moeizamer verloopt. Als gevolg van sterk toegenomen regelgeving in de financiële sector ondervinden ook durfkapitalisten de gevolgen daarvan. Banken - maar ook pensioenfondsen - stellen minder risicokapitaal beschikbaar dan vóór de crisis.
12 sep 2012 Nieuws

Beleggingen verzekeraars in overheidsobligaties verder toegenomen

Bijna €120 miljard zijn de directe beleggingen van Nederlandse verzekeraars in overheidsobligaties, volgens DNB. In de eerste helft van 2012 was sprake van aankopen ter waarde van €5 miljard en een groei van €1 miljard als gevolg van koersstijgingen.
24 aug 2012 Nieuws

Ratingbureaus onder vuur

Een foutieve of ongefundeerde rating kan kredietbeoordelaars voortaan duur komen te staan. Een Amerikaanse rechter heeft bepaald dat kredietbeoordelaars als Standard & Poor’s, Fitch of Moody’s zich bij hun bevindingen niet langer kunnen schuilen onder het recht op vrije meningsuiting. Ratings moeten ‘op feiten gebaseerde meningen’ zijn, waartegen je kunt procederen.
22 aug 2012 Nieuws

Tegenpartijrisico pensioenfondsen gering

Het tegenpartijrisico voor pensioenfondsen als gevolg van de verlaagde kredietwaardigheid van banken is op dit moment beperkt. Dat blijkt uit onderzoek van DNB.
24 aug 2012 Nieuws

Dividenden stijgen

De dividendbetalingen van Nederlandse beursfondsen nemen toe, ondanks de crisis. Analisten verwachten dat bedrijven uit de AEX- en Midkap-index over dit jaar 19,4 miljard euro uitkeren. Dit is circa 7 procent meer dan over 2011.
20 aug 2012 Nieuws

Koersval Facebook treft ook pensioenfondsen

Door de koersval van Facebook hebben de pensioenfondsen van ambtenaren en zorgpersoneel zeker miljoenen euro’s verloren. Dat blijkt uit onderzoek van het FD naar hun Amerikaanse beleggingen.
17 aug 2012 Nieuws

Consument onbekend met beleggingskosten

Consumenten vinden de kosten van beleggen belangrijk, maar verdiepen zich er niet in. Ze weten niet wat ze aan kosten betalen en waarvoor ze kosten betalen. Beleggers bij adviseurs en vermogensbeheerders zijn minder vaak op de hoogte dan zelfstandige beleggers.
Getoond 1 tot 10 van 200. Er zijn meer pagina's.
 

Adresgegevens

Fintool
Vlinderweg 2 | Unit 0.24
2623 AX Delft

Telefoon 085 - 111 89 99
Telefax 085 - 111 88 80
E-mail: info@fintool.nl

Fintool bv © 2003/2020. Alle rechten voorbehouden.
Lees graag de leveringsvoorwaarden en het privacy reglement.